Thursday, 28 June 2012

Čokoladna torta sa malinama / Chocolate-Raspberry Cake

Maline i čokolada! I to prava,tamna,crna čokolada! Mi smo svi bili oduševljeni,posebno zato jer svi volimo crnu čokoladu.Recept je iz magazina 'Cuisine',napravljen bez apsolutno ikakvih promena.Sirupa sa kojim se prelivaju kore ima jako puno i plašila sam se da će mi torta biti gnjecava i da će se raspadati,ali nije bilo tako.Znači,slobodno sav sirup na kore.Uživajte!


Čokoladna torta sa malinama
Please scroll down for English


Potrebno za sos od malina:
  • 200gr malina
  • 100gr šećera
  • 2 kriške limuna
za kore:
  • 6 jaja,odvojiti belanca i žumanca
  • 150gr šećera
  • 60gr brašna
  • 40gr kakao praha
za kakao sirup:
  • 100gr šećera
  • 20gr kakao praha
za čokoladni krem:
  • 300ml slatke pavlake(nezaslađene)
  • 3 žumanca
  • 20gr šećera
  • 310gr crne čokolade (70% kakaa)
Priprema:
Pomešati maline,šećer i kriške limuna i ostaviti na sobnoj temperaturi 4 sata.Zatim staviti da proključa,smanjiti vatru i kuvati 30'.Izvaditi limun i ohladiti.
Zagrejati rernu na 170C.Podmazati i obložiti papirom pleh prečnika 23cm.
Umutiti žumanca sa 30gr šećera da masa naraste i pobeli.Posebno umutiti belanca sa ostatkom šećera u čvrst sneg.Pomešati lagano žumanca i belanca,pa dodati prosejano brašno i kakao.Sve polako sjediniti i sipati u pleh.Peći oko 40-50' (ja sam 40,a u receptu piše 50),proveriti čačkalicom.Izvaditi pleh i ohladiti.
Za kakao sirup,pomešati kakao,šećer i 250ml vode.Kuvati da se šećer otopi,pa skloniti sa vatre i ohladiti.
Za krem,staviti pavlaku da se zagreje do pred ključanja.A posebno umutiti žumanca i šećer.Polako sipati pavlaku u žumanca,vratiti na vatru i kuvati nekoliko minuta na slaboj vatri da se masa zgusne.U vruć krem dodati usitnjenu čokoladu i promešati da se istopi.Ostaviti da se ohladi.
Koru iseći na 3 sloja.Staviti prvu koru na tanjir za serviranje,natopiti je trećinom kakao sirupa,staviti polovinu sosa od malina,pa četvrtinu krema.Opet staviti koru,sirup,ostatak sosa od malina,krem i koru.Celu tortu premazati kremom.Ohladiti u frižideru sat,dva.

Chocolate-Raspberry Cake

Ingredients for the raspberry sauce:
  • 200gr raspberries
  • 100gr caster sugar
  • 2 slices lemon
for the sponge:
  • 6 eggs,separated
  • 150gr caster sugar
  • 60gr flour
  • 40gr cocoa powder
for the cocoa syrup:
  • 100gr caster sugar
  • 20gr cocoa powder
for the ganache:
  • 300ml cream
  • 3 egg yolks
  • 20gr caster sugar
  • 310gr dark chocolate (70% cocoa)

Directions:
Place the raspberries,sugar and lemon slices in a bowl.Set aside at room temperature for 4 hours.Put in a saucepan,bring to the boil then simmer for 30'.Remove the lemon slices and reserve the sauce.
Preheat the oven to 170C.Butter and line the base and sides of 23cm cake tin.
Whisk the egg yolks and 30gr of sugar until pale then set aside.In a separate bowl,whisk the egg whites and the remaining sugar until stiff peaks form.Fold the yolk mixture through the egg whites then sieve the flour and cocoa powder and fold through to combine.Spoon the mixture into the cake tin and bake for 40-50' (the recipes calls for 50,but I bake it 40'),test with the toothpick.Take it out from the oven and cool completely.
Place the cocoa powder and sugar in a saucepan together with 250ml water.Bring to the boil,stirring until the sugar dissolves.Remove from the heat and set aside to cool.
For the ganache,bring the cream to the boil,then immediately remove from the heat.In a separate bowl,beat the egg yolks and sugar.Pour the cream into the egg yolk mix,stirring,pour it into a saucepan and return to the low heat.Stirring constantly until the mixture thickens.Remove from the heat,add the chopped chocolate and stir until smooth.Reserve.
Slice the cake horizontally into 3 discs.Brush 1 piece of the cake with third the cocoa syrup,then top it with half the raspberry sauce.Spread one-quarter of the ganache over the raspberry sauce.Repeat,second piece of cake-syrup-raspberry sauce-ganache.Finish with the final layer of the cake and ice the whole cake with the ganache.Refrigerate for 1-2 hours.





Friday, 22 June 2012

FBI rukavice-Bite my cake

Evo i mene sa mojim FBI rukavicama.Još nekoliko dana istražujemo Tamarin blog Bite my cake.Ovoga puta moram da se zahvalim Tamari ne samo na dobrim receptima nego i na zabavi koju je pružila mojim klincezama na početku letnjeg raspusta.Naime u gostima mi je sestričina.I ona i moja Milica imaju po 9 godina i obe su izrazile želju da  mi pomognu u kuvanju.
Prvo sam im zamesila testo za Monkey bread muffins.One su oblikovale loptice,valjale ih u maslac i cimet i ređale u pleh.A svi smo posle uživali u njima.Odlično pecivo!
Zatim je na red došlo pecivo Koliko-toliko.I tu su provele neko vreme igrajući se modlicama i premazivanjem.Testo je super za rad,izdašno je i može da se obogati raznim začinima.
Ranije,ja sam već napravila kolač Ledene jabuke.Toliko dugo sam želela da ga probam i konačno je došao na red.Super brz i osvežavajuć kolač.Tu sam jedino promenila u odnosu na Tamarin recept  količinu vode.Koristila sam oko 4-5dl vode i kao što vidite fil uopšte nije bio tečan,nego baš kako treba.I ovaj recept nam se puno sviđao.
A sad moj favorit! Čvorići sa lukom! Volim peciva sa lukom,što crnim što belim.I ovo testo je lako za rad i jako ukusno.Baš baš mi se sviđalo.
I ovoga puta sam uživala u rukavicama i hvala Tamari na divnim receptima.Jedva čekam sledeći blog za istraživanje.
(Klik na naslov recepta vas vodi do Tamarinog bloga.)

Monkey Bread Muffins


Ledene jabuke


 Koliko toliko


Čvorići sa lukom

Monday, 18 June 2012

Kefir supa /Kefir Soup

Verujem da većina vas zna o blagodetima kefira i koliko je dobar za naš organizam.Ovde ću pomenuti samo par zanimljivosti koje su meni bile interesantne.Originalno,kefir se pravi od kamiljeg mleka,a prvi su ga napravili kavkaski stočari.Kefir je od svih mlečnih proizvoda najlakše svarljiv.I kefir koji se pravi kod kuće ima 30 acidofilnih bakterija u odnosu na 10 koje ima kupovni kefir.
Recept je iz novina 'Vegetarian Times'.Supa/čorba je fenomenalna,osvežavajuća i naravno,super zdrava.Do sada sam mislila da su kefir i buttermilk isto,ali u ovoj novini izričito napominju da su to dve različite namirnice.Ako je kefir kefir,šta je onda ovde kod nas buttermilk?

Kefir supa
Please scroll down for English

Potrebno:
  • 500ml kefira
  • 2 mlada crna luka
  • mirođija,seckana
  • 2 veća krompira
  • 3 šargarepe
  • 1 veći krastavac
  • nekoliko rotkivica
  • so,biber
Priprema:
Pomešati kefir i sitno seckan luk.Dodati mirođiju po ukusu,promešati i staviti u frižider.
Skuvati krompir i šargarepu sečenu na kockice.Procediti i ohladiti.U kefir dodati kuvano povrće,seckan krastavac na kockice i rotkvice sečene na tanke kolutiće.Začiniti po ukusu i ohladiti.Količinu povrća prilagodite svom ukusu.

Kefir Soup

Ingredients:
  • 500ml kefir
  • 2 spring onions
  • dill, chopped
  • 2 big potatoes
  • 3 carrots
  • 1 large cucumber
  • a couple of radishes
  • salt,pepper
Directions:
Mix kefir and finely chopped green onions.Add dill by the taste,stir and chill.
Boil potatoes and carrots,chopped into small dice.Strain and cool.In kefir mixture add cooked vegetables,cucumber chopped into dice and radishes thinly sliced.Season by taste and chill.The amount of vegetables adjust by your taste.




Thursday, 14 June 2012

Slatki ravioli / Sweet Ravioli

Jagoda i trešanja više gotovo i da nema na pijacama.Barem ovde kod mene.I ove godine su mi prošle strašno brzo.Toliko sam ideja imala sa njima koje nisam uspela da sprovedem u delo.Zato hvatam zadnji voz za ovomesečnu igricu Ajme koliko nas je.Domaćica je Petra,a tema su upravo trešnje.
Za ove slatke raviole,koristila sam jedno od mojih omiljenih testa,koje se pravi sa krem sirom.Neodoljivo podseća na lisnato testo,ali nema dosadnog premazivanja i preklapanja.Lako se sa njim radi,bitno je samo da se dobro ohladi.Za fil sam ukuvala trešnje sa šećerom i gustinom,ali pošto nema šećera u testu,plašila sam se da neće biti dovoljno slatke.Zato sam ih uvaljala u cimet i šećer i moram priznati da se cimet i trešnje odlično slažu.
Oprostićete mi što su kolačići malo neuredni,ali juče sam se gadno posekla (maltene cela desna ruka mi je u zavoju),tako da mi je tokom pripreme pomogla moja Milica.


Slatki ravioli
Please scroll down for English


Potrebno za testo:
  • 200gr hladnog isečenog maslaca
  • 200gr krem sira
  • 200gr brašna
za fil:
  • 300gr trešanja,bez koštica
  • 100gr šećera
  • 2 kašike gustina
i još:
  • 100gr šećera
  • 1 kašičica cimeta
Priprema:
Ubaciti sastojke za testo u multipraktik i pulsirajte dok se ne napravi kugla testa.Ili ako ne koristitte multipraktik,ubacite brašno i maslac u činiju i prstima napravite mrvice.Dodajte krem sir i umesite testo.Testo je dosta mekano i ne treba ga puno mesiti,samo toliko da se povežu sastojci.Umotati ga u foliju i ubaciti u frižider na minimum 4 sata,a najbolje je preko noći.
Za fil,stavite trešnje u šerpicu i zagrevajte ih na srednjoj vatri neprestano mešajući dok ne počnu da puštaju sok.Zatim pojačajte vatru i poklopite.Kuvajte ih dok ne omekšaju,često mešajući.Potrebno je oko 10'.Posebno pomešati šećer i gustin,ubaciti u trešnje i prokuvajte još par minuta.Usitnite masu pomoću štapnog miksera.Fil ohladite.
Na pobrašnjenoj površini,razvući tanko testo i seći ga na kvadrate 4x4cm ili veće.Staviti po malo fila i preklopiti.Pritisnuti ivice da se spoje.Uvaljati ih u mešavinu šećera i cimeta i staviti u frižider na 10'.
Za to vreme zagrejati rernu na 200C.Peći kolače najviše 15'.Ohladiti ih.

Sweet Ravioli

Ingredients fir the dough:
  • 200gr cold chopped butter
  • 200gr cream cheese
  • 200gr flour
for the filling:
  • 300gr pitted sweet cherries
  • 100gr sugar
  • 2 tbsp cornstarch
and:
  • 100gr sugar
  • 1 tsp cinnamon
Directions:
Put all the dough ingredients into your food processor and pulse until the dough is formed into the ball.Or if you don't use the food processor,put in a kneading bowl the butter and the flour and rub it with your fingertips until mixture resembles coarse bread crumbs.Then add the cream cheese and knead the dough.The dough is sticky and don't work with it too much.Wrap it into a plastic foil and put in a a fridge for at least 4 hours,preferably overnight.
For the filling,put the cherries into a saucepan and heat them up on a middle heat until they release their juice,stirring all the time.Then turn up the heat,cover and let them cook until tender,stirring frequently. They will need like 10' or so.In a separate bowl,mix the sugar and cornstarch,add it to the cherries and cook for a couple of minutes.Using your hand mixer chopped the cherries.Cool the filling.
On a floured surface,roll the thick dough and cut it into a 4x4cm or larger rectangle.Put some filling and fold it.Pinch the edges to seal.Roll it into a sugar/cinnamon mixture and put into the fridge to cool for 10'.
Meanwhile,preheat the oven to 200C.Bake the cookies no more then 15'.Cool completely.



Monday, 11 June 2012

Kiflice sa kiselim mlekom / Bread Rolls With Sour Cream

Skoro 100 posta,a nijedne kiflice?! Prosto neverovatno,ako se uzme u obzir da ih pravim barem jednom nedeljno i da imam više,pa da ne preterujem, od 20 recepata za iste.Evo prvog recepta.Velika prednost mu je u tome što se zamesi testo,oblikuju kiflice i onda ostave 2 sata da rastu.Znači ne morate da budete u stand by-u...

Kiflice sa kiselim mlekom
Please scroll down for English


Potrebno:
  • 1kg brašna
  • 250ml toplog mleka
  • 40gr svežeg kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 3 kašičice soli
  • 100ml ulja
  • 1 čaša (180ml) kiselog mleka
  • 3 jaja
  • 250gr margarina,omekšalog
za premazivanje:
  • 1 žumance
  • par kašika mleka
  • susam
Priprema:
U toplom mleku sa šećerom i kašikom brašna,razmutiti kvasac i ostaviti da zapeni.
U vangli,pomešati so,ulje,kiselo mleko,jaja,pa dodati brašno i kvasac i zamesiti testo.
Testo odmah podeliti na 3 dela.Svaki deo podeliti na 8 loptica.Uzeti jednu lopticu i razvući je u mali krug,premazati je sa malo margarina.Na nju staviti drugu koju opet premažete margarinom i tako do poslednje 8 loptice koju ne premazujete.Ovako dobijenu gomilu razvući u veliku koru,koju podelite na 16 dela i oblikujete u kiflice.Po želji u kiflice možete staviti i komadić fete.Ređati ih u pleh obložen papirom za pečenje,ostavljajući dosta mesta između.Ponoviti i sa ostalim delovima testa.Kiflice ostaviti da rastu 2 sata.
Premazati ih mešavinom žumanceta i mleka i posuti susamom.Peći u zagrejanoj rerni na 200C da porumene.

Bread Rolls With Sour Cream

Ingredients:
  • 1kg flour
  • 250ml warm milk
  • 40gr fresh yeast
  • 1 tbsp sugar
  • 3 tsp salt
  • 100ml oil
  • 1 cup (180ml) sour cream
  • 3 eggs
  • 250gr softened margarine
for glaze:
  • 1 egg yolk
  • a few tablespoon of milk
  • sesame seed
Directions:
In a warm milk add sugar and one tablespoon of flour,dissolve yeast and let stand until foamy.
In a kneading bowl,mix salt,oil,sour cream,eggs,then add the flour and yeast and knead the dough.
Divide the dough in 3 parts.Each part divide in 3 balls.Take one ball,roll it in a small circle and spread some margarine on it.On this,put another rolled ball,spread again with margarine and repeat with all 8 balls.Don't put margarine on the last ball.Roll this stack into a big circle and divide it to 16 part and make rolls.If you want you can put some feta cheese in it.Arrange it in a baking pan lined with parchment paper living space between.Repeat with the rest of the dough.Leave the rolls to rise for 2 hours.Brush it with egg yolk/milk mixture and sprinkle with sesame seed.Bake in the preheated oven at 200C until golden brown.



Thursday, 7 June 2012

"Znam da nije" Esterhazi torta / "I know it's not" Esterhazy Cake

Ali moja mama je dobila recept pod tim nazivom pre jedno 20-tak godina i u mojoj porodici ova torta se zove Esterhazi torta.Kod Jelene ćete naći pravu Esterhazi.Kada sam ja počela da se malo intezivnije interesujem za kuvanje,shvatila sam da smo godinama ovu tortu pogrešno zvali.Ako bih joj sada promenila ime u npr. grilijaš tortu,ne bih znala o kojoj torti je reč dok ne bih pročitala recept.Zato joj i zadržavam ovo ime,ali se odmah i ograđujem.Znači,ovo nije Esterhazi torta.U odnosu na original razlikuje je dodatak grilijaša,a nema belu glazuru karakterističnu za original.U mojoj porodici je jedna od omiljenih,a i jeste odlična...


"Znam da nije" Esterhazi torta
Please scroll down for English


Potrebno za kore:
  • 12 belanaca
  • 200gr šećera
  • 280gr pečenog,oljuštenog,mlevenog lešnika
  • 2 kašike gustina
za grilijaš:
  • 200gr šećera
  • 150gr seckanih oraha
za fil:
  • 12 žumanaca
  • 160gr šećera
  • 250gr maslaca
  • 250gr šećera u prahu
Priprema:
Zagrejati rernu na 200C.
Za kore,umutiti penasto belanca,pa dodati šećer i umutiti u čvrst sneg.Posebno pomešati lešnik i gustin,pa dodati u belanca i lagano sjediniti.Od papira za pečenje iseći 6 kruga prečnika 24cm,pa podeliti masu i peći svaki koru 5-6',tek da blago porumene.Ohladiti.
Za grilijaš,istopiti šećer da dobije boju karamela,dodati orahe i sve prebaciti na papir za pečenje.Kad se ohladi,samleti u multipraktiku ili avanu.
Za fil,penasto umutiti žumanca.U šerpici pomešati šećer i 100ml vode.Zagrevati na srednjoj temperaturi uz stalno mešanje da se šećer otopi.Kada masa proključa,pojačati temperaturu i ostaviti da ključa bez mešanja još jedno 5'.Uz neprestano mućenje dodati šećerni sirup u žumanca.Masu mutiti dok se ne ohladi i zgusne.Posebno umutiti maslac i šećer.U umućeni maslac dodavati kašiku po kašiku žumanaca stalno muteći.
Zatim filovati tortu: kora-fil-grilijaš-kora-fil....Celu tortu premazati filom i ohladiti.

"I know it's not" Esterhazy Cake

Ingredients for the cake layers:
  • 12 egg whites
  • 200gr sugar
  • 280gr roasted,peeled and ground hazelnuts
  • 2 tbsp cornstarch
for the praline:
  • 200gr sugar
  • 150gr chopped walnuts
for the filling:
  • 12 egg yolks
  • 160gr sugar
  • 250gr butter
  • 250gr powdered sugar
Directions:
Preheat the oven to 200C.
For the cake layers,with the electric mixer whisk the egg whites until fluffy,then add the sugar and mix until stiff peaks form.In a separately bowl,combine hazelnuts and cornstarch.Add this mixture to the whipped whites and gently fold in.Cut 6 circles diameter 24cm from the parchment paper.Spread the mixture into this circles and bake each layer for 5-6' until slightly golden brown.Cool completely.
For the praline,melt the sugar until it gets the color of the caramel,then add the walnuts,stir and transfer to the parchment paper.When cooled,ground in the food processor or in the mortal.
For the filling,using electric mixer whisk the egg yolks until fluffy and pale.In a small saucepan,combine sugar and 100ml of water.Put it on the middle high heat and stir until sugar is melted.When the mixture boils,increase the fire and let it boils for 5-6' without stirring.Whisking all the time,add the sugar syrup to the egg yolks.Continue to whisk until the mixture is cooled and thickens.In a separately bowl,whisk the butter and powdered sugar.In this mixture slowly add egg yolks,one tablespoon at the time.
Place one cake layer on the serving plate,spread some filling on it,sprinkle with the ground praline,then repeat layer-filling-praline...Frost the cake with the filling.




Monday, 4 June 2012

Još jedan čokoladni kolač / Just Another Chocolate Cake

Žale mi se ukućani da odavno nisam pravila ništa čokoladno.E pa kad je tako,zasučem rukave i napravim kolač sa skoro pola kilograma čokolade.Jak,prejak kolač,koji se konzumira u malim dozama.Za one koji vole prave čoko kolače,savršena poslastica.

Još jedan čokoladni kolač
Please scroll down for English


Potrebno za kolač:
  • 350gr čokolade za kuvanje (oko 50% kakaoa)
  • 250gr maslaca ili margarina
  • 120gr šećera
  • 125ml slatke pavlake (nezaslađene)
  • 6 jaja
  • prstohvat soli
za glazuru:
  • 100gr čokolade za kuvanje
  • 125gr slatke pavlake (nezaslađene)
  • prstohvat soli
Priprema:
Zagrejati rernu na 150C.
Mešati na pari čokoladu i pavlaku da se čokolada otopi,dodati maslac i sve mešati da se otopi i sjedini.Skloniti sa pare.
Posebno umutiti jaja sa šećerom u penastu masu,pa ih dodati u čokoladu.Ne obrnuto,inače će čokolada pasti na dno.Dodati i so.
Pleh za pečenje prečnika 24-26cm obložiti papirom za pečenje.Pleh staviti u veći pleh koji je do pola napunjen vrelom vodom.Sipati masu u pleh i sve staviti u rernu da se peče 45'.Isključiti rernu i ostaviti pleh u njoj još 1 sat.Izvaditi iz rerne i ohladiti nekoliko sati u frižideru.
Za glazuru,zagrejati pavlaku do pred ključanja,pa preliti preko usitnjene čokolade i mešati da se otopi.Dodati prstohvat soli.Preliti preko kolača i vratiti u frižider na jedno 30'.


Just Another Chocolate Cake

Ingredients:
  • 350gr semisweet baking chocolate (about 50% cocoa)
  • 250gr butter or margarine
  • 120gr sugar
  • 125gr heavy cream
  • 6 eggs
  • a pinch of salt
for the glaze:
  • 100gr semisweet baking chocolate (about 50% cocoa)
  • 125gr heavy cream
  • a pinch of salt
Directions:
Preheat the oven to 150C.
Put a large pan filled with boiled water on the heat.Put another bowl with chocolate and cream over it (don't let it touch the water) and stir until the chocolate is melted.Add the butter and stir until it's melted.Remove the bowl.
In another bowl,whisk the eggs and sugar until the mixture is fluffy and pale.Add it to the chocolate mixture.Not the another way around or the chocolate will fall to the bottom.Add a pinch of salt.
Line a round baking pan (24-26cm in diameter) with parchment paper.Put the pan in a bigger pan filled half way with the boiling water.Pour the mixture into the pan and bake for 45'.Turn off the heat and let the cake sits in the oven for 1 hour.Remove from the oven and chill for a couple of hours.
For the glaze,heat the cream until almost boiled and pour over the chopped chocolate.Stir until the chocolate is melted.Add the pinch of salt.Pour over the cake and chill for 30'.






Friday, 1 June 2012

Punjena pogača / Stuffed Flat Bread

Obično testo,običan fil,htela sam samo da vam malo pravim zazubice ovim sirom koji se topi i razvlačiiiii...

Punjena pogača
Please scroll down for English


Potrebno:
  • 420-450gr brašna
  • 25gr svežeg kvasca
  • 250ml tople vode
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike ulja
za fil:
  • 200gr mortadele,tanko sečene
  • 300gr dimljenog kačkavalja,tanko sečenog
Priprema:
U malo tople vode sa šećerom,rastopiti kvasac i ostaviti da zapeni.
Pomešati 400gr brašna,so,ulje,ostatak vode,kvasac i zamesiti testo.Ako je potrebno dodati još brašna.
Testo je mekano,ali se ne lepi.Pokriti ga i ostaviti da naraste.
Zagrejati rernu na 220C.
Naraslo testo premesiti i podeliti na dva dela.Jedan deo razvući u veliki pleh obložen papirom za pečenje,po njemu rasporediti mortadelu,pa sir i pokriti drugim delom testa.Izbockati viljuškom,premazati sa malo ulja,posuti malo soli i peći da blago porumeni.

Stuffed Flat Bread

Ingredients:
  • 420-450gr flour
  • 25gr fresh yeast
  • 250ml warm water
  • 1 tsp sugar
  • 1 tsp salt
  • 2 tbsp oil
for the filling:
  • 200gr mortadella,thinly sliced
  • 300gr smoked cheese,thinly sliced
Directions;
In a little warm water,add sugar and dissolve the yeast.Let it stand until foamy.
In a kneading bowl,mix 400gr flour,salt,oil,the rest of the water,yeast and knead the dough.If necessarily, add some more flour.It should be soft,but not sticky.Cover and let rise.
Preheat the oven to 220C.
Knead the dough once again and divide it to 2 parts.One part roll to the big baking pan lined with parchment paper.On it arrange mortadella and cheese,and cover with another part of the dough.Prick with the fork,grease with some oil and sprinkle with salt.Bake until slightly golden brown.