Propeć mi uvek budi uspomene na Vlasinsko jezero i moju tetka Jelku koja pravi najbolji propeć na svetu i to sa koprivama. Ja joj nikad neću biti ni blizu. Iako je Naletov recept super, meni nije to to. Verovatno to nema veze ni sa receptom, ni sa mojim kulinarskim umećem, već sa celokupnim užitkom koji dobijam kada jedem baš tetkin propeć. Doduše, Naletov recept me je vratio kod moje tetke i uživala sam i u datim uslovima u njemu.
Što se samog recepta tiče, nisam imala problem sa testom.Pravila sam ga više odoka, nisam merila brašno, ni vodu, nego sve otprilike. Fil sa sirom mi je bio sasvim dovoljan. Jedini problem sam imala sa prelivom koga po mom mišljenju, ima previše. U stvari, ja bih više preliva sipala u pitu, a manje na kraju preko pite. Kada sam sipala preliv preko, razlio se i malo otišao i ispod pite, pa sam morala da ga odlijem,inače bi zagoreo. To je jedina mala zamerka, drugo je sve bilo super. Meni se čak više dopao hladan, ne znam zašto. Ja sam ga pravila sa otopljenim maslacam, pa sam ga pre pečenja malo stavila u frižider da se maslac stegne. To je to od mene - sve preporuke, obavezno probajte!
Za recept kliknite na naziv. Propeć smo probali u okviru ovomesečnih KuVarijacija.
Propeć
Što se samog recepta tiče, nisam imala problem sa testom.Pravila sam ga više odoka, nisam merila brašno, ni vodu, nego sve otprilike. Fil sa sirom mi je bio sasvim dovoljan. Jedini problem sam imala sa prelivom koga po mom mišljenju, ima previše. U stvari, ja bih više preliva sipala u pitu, a manje na kraju preko pite. Kada sam sipala preliv preko, razlio se i malo otišao i ispod pite, pa sam morala da ga odlijem,inače bi zagoreo. To je jedina mala zamerka, drugo je sve bilo super. Meni se čak više dopao hladan, ne znam zašto. Ja sam ga pravila sa otopljenim maslacam, pa sam ga pre pečenja malo stavila u frižider da se maslac stegne. To je to od mene - sve preporuke, obavezno probajte!
Za recept kliknite na naziv. Propeć smo probali u okviru ovomesečnih KuVarijacija.
Propeć