Obično testo,običan fil,htela sam samo da vam malo pravim zazubice ovim sirom koji se topi i razvlačiiiii...
Punjena pogača
Please scroll down for English
Potrebno:
Punjena pogača
Please scroll down for English
Potrebno:
- 420-450gr brašna
- 25gr svežeg kvasca
- 250ml tople vode
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 2 kašike ulja
- 200gr mortadele,tanko sečene
- 300gr dimljenog kačkavalja,tanko sečenog
U malo tople vode sa šećerom,rastopiti kvasac i ostaviti da zapeni.
Pomešati 400gr brašna,so,ulje,ostatak vode,kvasac i zamesiti testo.Ako je potrebno dodati još brašna.
Testo je mekano,ali se ne lepi.Pokriti ga i ostaviti da naraste.
Zagrejati rernu na 220C.
Naraslo testo premesiti i podeliti na dva dela.Jedan deo razvući u veliki pleh obložen papirom za pečenje,po njemu rasporediti mortadelu,pa sir i pokriti drugim delom testa.Izbockati viljuškom,premazati sa malo ulja,posuti malo soli i peći da blago porumeni.
Stuffed Flat Bread
Ingredients:
- 420-450gr flour
- 25gr fresh yeast
- 250ml warm water
- 1 tsp sugar
- 1 tsp salt
- 2 tbsp oil
- 200gr mortadella,thinly sliced
- 300gr smoked cheese,thinly sliced
In a little warm water,add sugar and dissolve the yeast.Let it stand until foamy.
In a kneading bowl,mix 400gr flour,salt,oil,the rest of the water,yeast and knead the dough.If necessarily, add some more flour.It should be soft,but not sticky.Cover and let rise.
Preheat the oven to 220C.
Knead the dough once again and divide it to 2 parts.One part roll to the big baking pan lined with parchment paper.On it arrange mortadella and cheese,and cover with another part of the dough.Prick with the fork,grease with some oil and sprinkle with salt.Bake until slightly golden brown.
Uspela si da znaš. Predivno izgleda. :)
ReplyDeleteHvala,Zoko!
DeleteŠto se mene tiče - uspjela si! A nisam čak ni gladna. Mortadela i rastopljeni sir u finom kruhiću. Uh!
ReplyDeleteKoliko se otprilike dugo peče?
Pokušavam da se setim.Otprilike 15-20'.Testo je tanko,a i peče se na malo jačoj vatri.Otprilike toliko...
DeleteOk, hvala. Isprobavam čim se dokopam talijanske mortadele
DeleteEvo pogače na blogu. Odlična je! Napravila sam ju već više puta i svaki put guštamo.
DeleteUh što ovo dobro izgleda.
ReplyDeleteVolim tako neka tijesta punjena sa sirevima i svim i svačim.
Od sad te pratim i na mojoj si listi blogova :)
http://artonmyway95.blogspot.com/
Hvala,i ti na mojoj :)
DeleteLako lijepo. Uz salatu imam čitav obrok u tren oka ;)
ReplyDeletevolim domaće pogače, ma obožavam,a tek kad su ovako slasno punjene-nema boljeg!
ReplyDeleteMortadela, a tek ovaj rastopljeni sir, ma predobro!
ReplyDeleteJao, jao..... Pa ovo izgleda fantastično. Zazubice su ti uspele, da znaš....Ovo je nešto kao kontinentalna Komiška pita :-)
ReplyDeleteStvarno si uspela da nam napravis zazubice... :) Obozavam punjene pogace i sva ostala punjena peciva.. Posebno sa puuuunooo sira! :)
ReplyDeleteJaoooo... uspela si :)
ReplyDeleteSada sam bas JAKO oglednela... Uh, sto bi rado sada jela obican tvrdi sir, (tipa trapist) malo samo otopljen...
E ovo kada gledam stvarno mi krenu zazubice,odlično izgleda.
ReplyDeleteJa sam dobila zazubice i ovo sigurno isprobavam :)
ReplyDeletekako ovo dobro izgleda!!definitvno ide na isprobavanje!
ReplyDeletePunjene pogače su super stvar!
ReplyDeleteFora mi je ova slika sa razvučenim sirom :)
Ovo je nas danasnji rucak, testo je spremno!!! Ustvari, ako prezivimo tih 15-20 min na +40 C napolju i sa rernom na 220 C...
ReplyDeleteSanja