Friday, 1 June 2012

Punjena pogača / Stuffed Flat Bread

Obično testo,običan fil,htela sam samo da vam malo pravim zazubice ovim sirom koji se topi i razvlačiiiii...

Punjena pogača
Please scroll down for English


Potrebno:
  • 420-450gr brašna
  • 25gr svežeg kvasca
  • 250ml tople vode
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike ulja
za fil:
  • 200gr mortadele,tanko sečene
  • 300gr dimljenog kačkavalja,tanko sečenog
Priprema:
U malo tople vode sa šećerom,rastopiti kvasac i ostaviti da zapeni.
Pomešati 400gr brašna,so,ulje,ostatak vode,kvasac i zamesiti testo.Ako je potrebno dodati još brašna.
Testo je mekano,ali se ne lepi.Pokriti ga i ostaviti da naraste.
Zagrejati rernu na 220C.
Naraslo testo premesiti i podeliti na dva dela.Jedan deo razvući u veliki pleh obložen papirom za pečenje,po njemu rasporediti mortadelu,pa sir i pokriti drugim delom testa.Izbockati viljuškom,premazati sa malo ulja,posuti malo soli i peći da blago porumeni.

Stuffed Flat Bread

Ingredients:
  • 420-450gr flour
  • 25gr fresh yeast
  • 250ml warm water
  • 1 tsp sugar
  • 1 tsp salt
  • 2 tbsp oil
for the filling:
  • 200gr mortadella,thinly sliced
  • 300gr smoked cheese,thinly sliced
Directions;
In a little warm water,add sugar and dissolve the yeast.Let it stand until foamy.
In a kneading bowl,mix 400gr flour,salt,oil,the rest of the water,yeast and knead the dough.If necessarily, add some more flour.It should be soft,but not sticky.Cover and let rise.
Preheat the oven to 220C.
Knead the dough once again and divide it to 2 parts.One part roll to the big baking pan lined with parchment paper.On it arrange mortadella and cheese,and cover with another part of the dough.Prick with the fork,grease with some oil and sprinkle with salt.Bake until slightly golden brown.





19 comments:

  1. Uspela si da znaš. Predivno izgleda. :)

    ReplyDelete
  2. Što se mene tiče - uspjela si! A nisam čak ni gladna. Mortadela i rastopljeni sir u finom kruhiću. Uh!
    Koliko se otprilike dugo peče?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pokušavam da se setim.Otprilike 15-20'.Testo je tanko,a i peče se na malo jačoj vatri.Otprilike toliko...

      Delete
    2. Ok, hvala. Isprobavam čim se dokopam talijanske mortadele

      Delete
    3. Evo pogače na blogu. Odlična je! Napravila sam ju već više puta i svaki put guštamo.

      Delete
  3. Uh što ovo dobro izgleda.
    Volim tako neka tijesta punjena sa sirevima i svim i svačim.
    Od sad te pratim i na mojoj si listi blogova :)
    http://artonmyway95.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Lako lijepo. Uz salatu imam čitav obrok u tren oka ;)

    ReplyDelete
  5. volim domaće pogače, ma obožavam,a tek kad su ovako slasno punjene-nema boljeg!

    ReplyDelete
  6. Mortadela, a tek ovaj rastopljeni sir, ma predobro!

    ReplyDelete
  7. Jao, jao..... Pa ovo izgleda fantastično. Zazubice su ti uspele, da znaš....Ovo je nešto kao kontinentalna Komiška pita :-)

    ReplyDelete
  8. Stvarno si uspela da nam napravis zazubice... :) Obozavam punjene pogace i sva ostala punjena peciva.. Posebno sa puuuunooo sira! :)

    ReplyDelete
  9. Jaoooo... uspela si :)
    Sada sam bas JAKO oglednela... Uh, sto bi rado sada jela obican tvrdi sir, (tipa trapist) malo samo otopljen...

    ReplyDelete
  10. E ovo kada gledam stvarno mi krenu zazubice,odlično izgleda.

    ReplyDelete
  11. Ja sam dobila zazubice i ovo sigurno isprobavam :)

    ReplyDelete
  12. kako ovo dobro izgleda!!definitvno ide na isprobavanje!

    ReplyDelete
  13. Punjene pogače su super stvar!
    Fora mi je ova slika sa razvučenim sirom :)

    ReplyDelete
  14. Ovo je nas danasnji rucak, testo je spremno!!! Ustvari, ako prezivimo tih 15-20 min na +40 C napolju i sa rernom na 220 C...
    Sanja

    ReplyDelete