Thursday, 22 March 2012

Zapečeni brokoli i sočivo sa sirom / Baked broccoli and lentils with cheese

Za početak proleća lagani ručak bez mesa...

Zapečeni brokoli i sočivo sa sirom


Potrebno:
  • 1 šolja sočiva
  • 300gr brokolija
  • 400gr paradajz pelata
  • 1 crni luk
  • 3 šolje bujona
  • 100gr tvrdog sira
  • so,biber,origano,bosiljak,šećer
Priprema:
Oprano i oceđeno sočivo staviti u šerpu sa bujonom i kuvati oko 20' da omekša.Pri kraju kuvanja ubaciti cvetiće brokolija,poklopiti i kuvati par minuta.Procediti.
U međuvremenu,propržiti sitno seckan crni luk,dodati pelat i kuvati 5'.Dodati začine i prstohvat šećera.Pomešati pelat sa sočivom i brokolijem,sipati u vatrostalnu i posuti rendanim sirom.Ubaciti u vruću rernu na par minuta da se sir otopi.

Baked Broccoli And Lentils With Cheese

Ingredients:


  • 1 cup lentils
  • 300gr broccoli florets
  • 400gr can of chopped tomato 
  • 1 onion
  • 3 cups of broth
  • 100gr cheese
  • salt,pepper,oregano,basil,sugar
Directions:
Put washed and drained lentils in a pan with the broth and cook for 20' until tender.At the end of the cooking add broccoli,cover and cook for a few minutes.Drain the vegetables.
Meanwhile,saute the chopped onions,then add tomatoes and cook for 5'.Add the spices and a pinch of sugar.Mix tomato sauce with lentils and broccoli,transfer to the ovenproof dish and top with grated cheese.Put it in a hot oven for a few minutes until the cheese is melted.

9 comments:

  1. Odlično izgleda :) Volim skoro sve zapečeno sa sirom u pećnici ;) Jedino ne znam što je sočivo :)

    ReplyDelete
  2. Veliki sam ljubitelj zapečenih jela, a brokulu obožavam.

    ReplyDelete
  3. odličan način za pripremu brokule, baš fino i slasno izgleda

    ReplyDelete
  4. Odlicna ideja, super izgleda.

    ReplyDelete
  5. Super recept, obožavam sočivo. :)

    ReplyDelete
  6. Ovo mi super zvuči i izgleda ! Bilježim ovaj recept !

    ReplyDelete
  7. odlična kombinacija!! Super izgleda!

    ReplyDelete