Za početak proleća lagani ručak bez mesa...
Zapečeni brokoli i sočivo sa sirom
Potrebno:
Zapečeni brokoli i sočivo sa sirom
Potrebno:
- 1 šolja sočiva
- 300gr brokolija
- 400gr paradajz pelata
- 1 crni luk
- 3 šolje bujona
- 100gr tvrdog sira
- so,biber,origano,bosiljak,šećer
Oprano i oceđeno sočivo staviti u šerpu sa bujonom i kuvati oko 20' da omekša.Pri kraju kuvanja ubaciti cvetiće brokolija,poklopiti i kuvati par minuta.Procediti.
U međuvremenu,propržiti sitno seckan crni luk,dodati pelat i kuvati 5'.Dodati začine i prstohvat šećera.Pomešati pelat sa sočivom i brokolijem,sipati u vatrostalnu i posuti rendanim sirom.Ubaciti u vruću rernu na par minuta da se sir otopi.
Baked Broccoli And Lentils With Cheese
Ingredients:
- 1 cup lentils
- 300gr broccoli florets
- 400gr can of chopped tomato
- 1 onion
- 3 cups of broth
- 100gr cheese
- salt,pepper,oregano,basil,sugar
Put washed and drained lentils in a pan with the broth and cook for 20' until tender.At the end of the cooking add broccoli,cover and cook for a few minutes.Drain the vegetables.
Meanwhile,saute the chopped onions,then add tomatoes and cook for 5'.Add the spices and a pinch of sugar.Mix tomato sauce with lentils and broccoli,transfer to the ovenproof dish and top with grated cheese.Put it in a hot oven for a few minutes until the cheese is melted.
Odlično izgleda :) Volim skoro sve zapečeno sa sirom u pećnici ;) Jedino ne znam što je sočivo :)
ReplyDeleteSočivo-leća :)
DeleteVeliki sam ljubitelj zapečenih jela, a brokulu obožavam.
ReplyDeleteMmm... jako-jako fino.
ReplyDeleteodličan način za pripremu brokule, baš fino i slasno izgleda
ReplyDeleteOdlicna ideja, super izgleda.
ReplyDeleteSuper recept, obožavam sočivo. :)
ReplyDeleteOvo mi super zvuči i izgleda ! Bilježim ovaj recept !
ReplyDeleteodlična kombinacija!! Super izgleda!
ReplyDelete