Imam sreće da moji najmiliji nisu zahtevni po pitanju hrane.Nije im neophodno da svakog dana za ručak imaju supu,meso,krompir,povrće...Čak i više vole kad imamo ovakve neobavezne obroke.Ovo nam je ovog leta bio jedan od najčešćih i najlepših ručkova.Tunjevinu svi volimo,a u ove sendviče sam ubacila i dosta raznovrsnog povrća,tako da ako zanemarimo majonez,dobijamo jedan sasvim zdrav obrok.Obično kad pravim sendviče,tog dana umesim i domaći hleb,pa nam je užitak potpun.Ovoga puta sam pravila hleb sa pavlakom,pa ću početi s tim receptom.
Hleb sa pavlakom
Please scroll down for English
Sastojci:
- 500gr brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašićica soli
- 2 jaja i 1 žumance
- 150ml tople neutralne pavlake za kuvanje
- oko 100ml toplog mleka
U činiju prosejati brašno,dodati kvasac,šećer,so,umućena jaja,pavlaku i sa mlekom zamesiti testo,najbolje mikserom i nastavcima za testo.Pokriti testo i ostaviti da naraste.Duguljasti kalup za hleb podmazati i posuti prezlama.Naraslo testo ponovo premesiti,sipati u kalup i ostaviti još jednom da naraste.Celom dužinom hleba oštrim nožem napraviti rez,premazati sve vodom i staviti u zagrejanu rernu na 200C.Peći da lepo porumeni,izvaditi i prebaciti na rešetku da se ohladi.
Sendviči sa tunjevinom
Sastojci:
- 1 konzerva tunjevine (185gr)
- 1 veća šargarepa
- 1 sveži krastavac
- 2 mlada luka
- 1 kašičica senfa
- 2 kašike kisele pavlake
- majonez
- so,biber,limunov sok
- zelena salata(nije obavezno,ali je mnogo bolje s njom)
- hleb
Pomešati tunjevinu,rendanu šargarepu,sitno seckan krastvac i mladi luk,senf,pavlaku,majonez i začinite po ukusu.Stavite da se ohladi u frižideru.Kada spremate sendviče premazati jednu krišku hleba namazom od tunjevine,stavite list zelene salate,pa drugu krišku hleba.Prijatno!
Bread With Heavy Cream
Ingredients:
- 500gr flour
- 10gr dried yeast
- 1tsp sugar
- 1 tsp salt
- 2 eggs
- 1 egg yolk
- 150ml warm heavy cream
- cca. 100ml warm milk
Directions:
Mix in a bowl all ingredients and make a soft dough with a mixer.Cover the bowl and let the dough rise until double in size.Grease bread pan and sprinkle with breadcrumbs. Knead the dough once again and pour it into a prepared pan.Let it rise again.With a sharp knife make a slash along the whole lenght of bread.
Brush the bread with water and put it in a preheated oven to 200C.Bake until golden,put it on a wire rack to cool.
Tuna Sandwiches
Ingredients:
- 1 tuna can (185gr)
- 1 large carrot
- 1 cucumber
- 2 spring onions
- 1tsp mustard
- 2 tbsp sour cream
- mayonnaise
- salt,pepper,lemon juice (optional,but it's much better with)
- bread
Mix in a bowl tuna,greated carrot,finely chopped cucumber and onion.Add mustard,sour cream and mayonnaise.Season by taste.Leave it in a fridge to cool.For making the sandwiches spread tuna mixture on a slice of bread,place a lettuce over and top with another slice of bread.Enjoy!
Odlično izgleda, gotovo da mu i miris osjetim!
ReplyDeleteHleb je tako divan skoro mirise za mene.Sa ovakvim hlebom i nije mnogo potrebnmo da rucak bude ukusan:)
ReplyDeleteEto vidis ja opet nesto naucila !!!
ReplyDeleteNisam pravila kruh sa tecnom pavlakom..a sendvici su i salate u australiji skoro pa svakodnevni obrok za rucak ne obavezno na godisnje doba.
i ja ponekad pojedem sendvič za ručak, ako je ovako fin, ne bunim se!
ReplyDeleteJa bih jela sendvice stalno u hiljadu raznih kombinacija kada bi me pustili... Stalno me zezaju da sve stavljam u sendvic. :)
ReplyDeleteDivan hlebac... :)
jako volim tunu, rado bi da sad imam ovdje ovaj predivan sendvić, a i kruh je odličan, ja samo domaći kruh jedem, kupljene ne konzumiram već duže vrijeme
ReplyDelete