Saturday, 9 November 2013

Trobojni kolač sa piškotama / Three-colored Ladyfingers Cake

Za popodnevnu kaficu...

Trobojni kolač sa piškotama
Please scroll down for English

Potrebno:

  • 6 žumanaca
  • 120gr šećera
  • 20gr brašna
  • 20gr gustina
  • 500ml mleka
  • 150gr maslaca
  • 1 kašičica nes kafe rastvorena u malo vruće vode
  • 1 kašičica vanile
  • 50gr crne čokolade
  • 250gr piškota
  • mleko
Priprema:
Staviti 400ml mleka da proključa. U međuvremenu umutiti žumanca sa šećerom, dodati brašno, gustin i ostatak mleka i sve umutiti. Sipati u ključalo mleko i na laganoj vatri kuvati da se zgusne. Skloniti sa šporeta i dodati maslac, promešati da se istopi. Krem podeliti na 3 dela.U jedan deo dodati vanilu, u drugi kafu, a u treći čokoladu. Duguljastu modlu za hleb obložiti streč folijom. Piškote potopiti kratko u mleko, poređati u pleh, sipati fil od vanile, opet piškote, fil sa kafom, piškote i završiti sa filom od čokolade. Kolač staviti u frižider da se ohladi i stegne. Izvrnuti ga na tanjir i skinuti foliju.

Napomena: Vruć kolač nemojte pokrivati folijom, jer se tako neće stvoriti korica na filu,pa će vam se lepiti za tanjir.

Three-colored Ladyfingers Cake

Ingredients:
  • 6 egg yolks
  • 120gr sugar
  • 20gr flour
  • 20gr cornstarch
  • 500ml milk
  • 150gr butter
  • 1 tsp nescafe dissolve in little hot water
  • 1 tsp vanilla
  • 50gr dark chocolate
  • 250gr ladyfingers
  • milk
Directions:
Bring 400ml of milk to boil. Whisk egg yolks with sugar, add flour, cornstarch and the rest of the milk and mix all together. Pour this mixture into hot milk and cook over low heat until it thickens. Remove from the heat and add the butter. Stir until it melts. Divide the cream into three. In one part add the vanilla, in second coffee and in the last part add the chocolate. Line a bread pan with stretch foil. Dip the ladyfingers in the cold milk, arrange in the pan, pour the vanilla filling, again ladyfingers, coffee filling, ladyfingers and finish of with the chocolate filling. Put the cake in the fridge to cool. Invert on the serving plate and remove the foil.

Note: Don't cover the hot cake with foil, because it will prevent the filling to get a crust and it will stick onto your plate.


8 comments:

  1. Ajjjj, kako ovo dobro izgleda, i baš je kao što sam želela da bude u receptu! Sve nam se dopada!

    ReplyDelete
  2. Evo me, stizeeeem.... izgleda tako lepo!:)))

    ReplyDelete
  3. Veoma lepo izgleda! Volim kolače sa kafom ;)

    ReplyDelete
  4. Kolač mi izgleda fantastično i brzo se napravi.

    ReplyDelete
  5. Jako lijepo izgleda fino i kremasto.

    ReplyDelete
  6. Odličan kolač, ovo mi se jako sviđa, od sastojaka do izgleda, a u nedvojbeno odličan okus ću se i sama uvjeriti ! :)

    ReplyDelete