Brzo osveženje...
Zaleđeni jogurt sa pečenim jagodama
Please scroll down for English
Potrebno:
Zagrejte rernu na 200C. Manji pleh obložite papirom za pečenje. Jagode prepolovite ili ako su mnogo velike isecite na četvrtine. Pomešajte ih sa šećerom i prebacite u pleh. Pecite oko 7-8' da omekšaju. Ostavite ih da se ohlade.
U blender, seckalicu ili multipraktik ubacite pečene jagode sa sve sokom koji su pustile, limunov sok i jogurt i sve sameljite. Prebacite masu u aparat za sladoled ili u odgovarajuću plastičnu posudu, pa u zamrzivač. Povremeno promešajte.
Roasted Strawberry Frozen Yogurt
Ingredients:
Zaleđeni jogurt sa pečenim jagodama
Please scroll down for English
Potrebno:
- 300gr jagoda
- 100gr šećera
- 1 kašika limunovog soka
- 400gr grčkog jogurta
Priprema:
Zagrejte rernu na 200C. Manji pleh obložite papirom za pečenje. Jagode prepolovite ili ako su mnogo velike isecite na četvrtine. Pomešajte ih sa šećerom i prebacite u pleh. Pecite oko 7-8' da omekšaju. Ostavite ih da se ohlade.
U blender, seckalicu ili multipraktik ubacite pečene jagode sa sve sokom koji su pustile, limunov sok i jogurt i sve sameljite. Prebacite masu u aparat za sladoled ili u odgovarajuću plastičnu posudu, pa u zamrzivač. Povremeno promešajte.
Roasted Strawberry Frozen Yogurt
Ingredients:
- 300gr strawberries
- 100gr sugar
- 1 tbsp lemon juice
- 400gr Greek yogurt
Directions:
Preheat the oven to 200C. Line a smaller pan with parchment paper. Cut the strawberries in half or if they are really big in quarters. Mix them with sugar and transfer to a pan. Bake for 7-8' until softened. Leave them to cool.
In a blender or chopper put the strawberries along with the juices from the pan, lemon juice and yogurt and blend it all together. Transfer this mixture to an ice-cream maker or in a plastic canister, then put in a freezer. Stir from time to time.
Fntatsično,i vrlo originalno!
ReplyDeleteSuper izgleda, a djeluje jednostavno i brzo baš kakvi bi ljetne slastive i trebale biti.
ReplyDeleteOdlican i jednostavan predlog za leto. Mmmm. Reci mi samo zasto si prvo ispekla jagode?
ReplyDeleteBudu slađe, jer se koncentriše ukus bolje. A i mekše, pa se lakše samelju.
DeleteE, ovo Irena izgleda mnogo lako i dobro. Mene moji stalno jure za sladoled. Sad ce da imaju sladoled.
ReplyDeleteMilica