Wednesday, 17 December 2014

Bečki spiralni kolačići / Viennese Swirl Cookies

U principu, još uvek me ne hvata prednovogodišnje ludilo, ali evo za one koji prave spisak za kolače, jedan predlog. Nama su se jako dopali...

Bečki spiralni kolačići
Please scroll down for English

Potrebno za kolačiće:

  • 250gr omekšalog maslaca
  • 50gr šećera u prahu
  • 250gr brašna
  • 50gr gustina
  • 1 kašičica vanile
za fil:
  • 50gr omekšalog maslaca
  • 100gr šećera u prahu
  • 1 kašičica vanile
i još:
  • džem od maline ili jagode
Priprema:
Zagrejati rernu na 190C. Veliki pleh obložiti papirom za pečenje.
Umutiti sve sastojke za testo, pa ih prebaciti u kesu za ukrašavanje sa zvezdastim nastavkom. Praviti male kolačiće ostavljajući malo razmaka između. Nije bitno da svi budu savršeni, kad se ispeku ništa se neće primetiti. Peći ih oko 15' da im dno malo porumeni. Ohladiti ih potpuno.
Umutiti sve sastojke za fil.
Na jedan kolačić staviti džem, a na drugi fil, pa ih spojiti. Po želji posuti sa malo šećera u prahu.

Viennese Swirl Cookies

Ingredients:
  • 250gr softened butter
  • 50gr powdered sugar
  • 250gr flour
  • 50gr cornstarch
  • 1 tsp vanilla
for the filling:
  • 50gr softened butter
  • 100gr powdered sugar
  • 1 tsp vanilla
and:
  • strawberry or raspberry jam
Directions:
Preheat the oven to 190C. Line a big baking paper with parchment paper.
Whisk all the ingredients for the cookies and fill a piping bag with star nozzle. Pipe a small cookies leaving some space between. It doesn't have to be perfect, when they are bake everything will be all right. Bake for 15' until bottoms are slighlty golden brown. Cool completely.
Whisk all the ingredients for the filling.
On one cookie spread some jam, on another some filling and sandwich them together. Dust with some powdered  sugar, if desired. 



7 comments: