Wednesday, 21 November 2012

Lešnik bombice / Hazelnut Balls

I krećemo sa serijom sitnih kolača,jer je ipak vreme slava i praznika.Prvo vam predstavljam moje omiljene bombice.Jako su izdašne,bude ih baš punoooo.Doduše,ja i volim da su mi sitni kolači-sitni.Probajte,nećete zažaliti...

Lešnik bombice
Please scroll down for English

Potrebno:
  • 250gr maslaca ili margarina
  • 250gr mleka u prahu
  • 500gr šećera
  • 150gr mlevenih lešnika
  • 100gr mlevene plazme
i još:
  • oko 300gr bele čokolade
  • par kašika ulja
Priprema
Pomešati margarin i mleko u prahu (najbolje je umesiti rukama).Ušpinovati šećer sa malo vode.
Pomešati ove dve mase,pa dodati lešnik i plazmu.Sve dobro promešati i ostaviti da se ohladi.Od ohlađene mase oblikovati bombice.
Istopiti čokoladu sa malo ulja.
Umakati bombice u čokoladu i ostaviti da se stegnu.

Hazelnut Balls

Ingredients:
  • 250gr butter or margarine
  • 250gr powdered milk
  • 500gr sugar
  • 150gr ground hazelnuts
  • 100gr ground biscuits
and
  • about 300gr white chocolate
  • a few tablespoons of oil
Directions:
Mix the butter and powdered milk (using your hands is the better way).Cook the sugar with a little bit of water until syrupy.Mix this two mixture,then add the hazelnuts and biscuits.Mix all together and leave to cool.Shape it into small balls.
Melt the chocolate with the oil.
Dip each ball into the chocolate and let stand until chocolate firms.



22 comments:

  1. Eto meni recepta za istragu:-) Da ja vidim da li si ti to dobro napravila:-))))

    ReplyDelete
  2. Sigurno je prefino, a izgleda fantastično!

    ReplyDelete
  3. još jedan u nizu prefinih recepata :)

    ReplyDelete
  4. Super izgledaju, obozavam mleko u prahu u kolacima:)

    ReplyDelete
  5. eee, bas su divne slikce, u praznicnom raspolozenju =)
    negoo, kako saras te crtice od cokolade po kuglicama?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je najjednostavnije tako što stavim nekoliko kockica čokolade u malu kesu za zamrzivač,dobro zatvorim,zavežem i potopim u činiju sa vrelom vodom.Kad se čokolada otopi,odsečem ugao,kolače poređam u red i samo šaram.Nema prljavog posuđa,prebacivanja iz činije u kesu i sl.

      Delete
    2. jao pa to je genijalno!!!!

      pricala sam bas tamari kako sam se bacila brdo (loshe) cokolade u smece neki dan kad sam radila preljev za mozart kuglice.. nije se uopce istopila, nego se pretvorila u neku mekanu kashu :/ ali dobro, to je zato sto sam kupila na zadnji cas vrlo vrlo loshu jevrejsku takozvanu cokoladu (!?)...

      ovo cu sigurno isprobati =))

      Delete
  6. Dopada mi se što je recept tako jednostavan, a rezultat fantastičan. Baš su elegantne ove bombice. Skroz po mom ukusu. :)

    ReplyDelete
  7. Prekrasno izgledaju, uključit ću ih u moje praznične kolačiće.

    ReplyDelete
  8. Savršeno izgledaju, asitni kolači takvi moraju i biti. Kako ne volim miješati kekse i čokicu, malo me brine Plazma, ali to sam samo ja, drugima će sigurno biti odlično.

    ReplyDelete
  9. Predobro izgledaju, kao u najboljoj bombonijeri ! Svakako ih bilježim !

    ReplyDelete
  10. Izgledaju jako nježno i lijepo.

    ReplyDelete
  11. Bas su fine, nisam ih pravila tako sa Plazmom, ali da znas da mi se svidjaju.:) p.s. cekamo ostale kolacice!:)))

    ReplyDelete
  12. ajme šta su lijepe, presjek im prekrasno izgleda!

    ReplyDelete
  13. Presek je prelep. Kuglice su baš po mom ukusu. Jedva čekam ostale kolače. :)

    ReplyDelete
  14. presjek mi je tako privlacan, a tek cijele bombice.. Mogla bih napokon isprobati mlijeko u prahu..

    ReplyDelete
  15. Divan ti je blog :)) Pratim te ubuduce!

    ReplyDelete
  16. odlična ideja za Božićne darove!!volim te domaće praline!

    ReplyDelete