Ako volite da grickate uz dobro vino (ja) ili pivo (on)...
Grisini sa maslinama i sirom
Please scroll down for English
Potrebno:
Grisini sa maslinama i sirom
Please scroll down for English
Potrebno:
- 10gr svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- oko 500gr brašna
- 1 kašičica soli
- 350ml tople vode
- 100gr crnih seckanih maslina
- 50gr pecorina ili parmezana
U malo vode sa šećerom razmutiti kvasac i ostavite da zapeni.Pomešati brašno,so,kvasac i sa ostatkom vode zamesiti tvrđe testo.Pokriti i ostaviti da naraste.Pomešati masline i rendani sir.
Naraslo testo na pobrašnjenoj površini razvući u pravougaonik i raporediti sir i masline.Prebaciti gornji deo testa preko sredine,pa donji deo testa i pritisnite da se ivice spoje.Tako dobijeni pravougaonik seći na trake širine oko 2cm i uvrteti ih oko ose.Poređati na pleh obložen papir za pečenje i ostaviti da rastu još 15'.Peći u zagrejanoj rerni na 250C oko 15-20'.
Grissini With Olives And Cheese
Ingredients:
- 10gr fresh yeast
- 1 tsp sugar
- about 500gr flour
- 1 tsp salt
- 350ml warm water
- 100gr chopped black olives
- 50gr pecorino or parmesan cheese
In a small bowl,mix some water and sugar,add yeast and let it stand until foamy.In a kneading bowl,mix the flour,salt,yeast and with the rest of the water knead firm dough.Cover and let it rise.Mix the olives and grated cheese.
On a floured surface,roll the dough into a rectangle and arrange olives and cheese.Fold the upper side of the dough to the middle,then repeat with the lower side of the dough.Pinch the edges to seal.Cut into 2cm stripes and twist each stripe several times.Arrange in the baking pan lined with parchment paper and let them rise for 15'.Bake in the preheated oven at 250C for 15-20'.
Baš-baš po mom ukusu, savršeno!
ReplyDeleteI po mom... :) Taman bi mi dobro doslo nekoliko sad za uzinu... :)
ReplyDeleteOdlična grickalica i super odabir okusa
ReplyDeleteDivno, baš bih sad rado gricnula par komada :)
ReplyDeleteBaš bi mi pasali da ih grickam uz film, predivno izgledaju :)
ReplyDeletemislim da masline daju neki posebni ukus, super su!
ReplyDeleteBas mi se svidjaju ovi tvoji grisini, testo je cini mi se kao za pizzu i jako zgodna ideja da se napravi na ovaj nacin... super su i sve slicice.:))
ReplyDeleteSuper gricka;-)))
ReplyDeletesuper!
ReplyDeleteBaš dobro izgledaju.
ReplyDeletePrvu rečenicu kao da sam ja napisala:)
ReplyDeleteStrava je receptić, baš ću da ga napravim kad dođe društvance!
Predivno izgledaju ove slane grickalice. Dopadaju mi se sastojci :)
ReplyDeleteSuper ideja, moram ovo isprobati!! :)
ReplyDeleteIsprobala sam štapiće! Predivni su! Malo je reći da smo oduševljeni...ja sam ih pre pečenja samo premazala još maslinovim uljem i mislim da im je to dalo poseban šmek..ispali su rumeni i krckavi, divota...
ReplyDeleteHvala na receptu! <3