Evo i jednih keksića...
Lincer kolačići
Please scroll down for English
Potrebno:
Lincer kolačići
Please scroll down for English
Potrebno:
- 50gr pečenih mlevenih lešnika
- 250gr brašna
- 90gr šećera
- 150gr hladnog maslaca,isečenog na kockice
- 1 žumance
- izrendana kora od pola limuna
- fini pekmez (jagoda,malina)
- šećer u prahu
Pleh obložiti papirom za pečenje,a rernu zagrejati na 170C.
Pomešajte brašno i šećer.Dodajte maslac i prstima napravite mrvice.Dodajte i lešnike,koru limuna i sa brašnom umesite testo.Na pobrašnjenoj površini razviti tanko testo i modlicama vaditi keksiće.Ređati ih na pleh i peći 7-8'.Ohladiti i spajati pekmezom.Posuti šećerom u prahu.
Linzer Cookies
Ingredients:
- 50gr roast ground hazelnuts
- 250gr flour
- 90gr sugar
- 150gr cold butter,cut into chunks
- 1 egg yolk
- grated zest of 1/2 lemon
- fine jam (strawberry,raspberry)
Line a baking pan with parchment paper.Preheat the oven to 170C.
Genijalna slika! Komadić koji nedostaje.
ReplyDeleteAh šta je lijepa sličica, prva posebno...I keksići izgledaju prhko ...
ReplyDeletei ja sam ih radila ovih dana. Stvarno su ovi tvoji prelijepi!
ReplyDeleteS lješnjacima - mljac! Vidjela sam već ovakve fotke gdje nedostaje jedan keksić i baš su genijalne.
ReplyDeleteBez reči sam! Odmah uzimam recept - imam isti kater :-)
ReplyDeleteOve godine ih nisam pravila, sve namjeravam pa nikako... Ispali su ti savršeno!! Divni!
ReplyDeleteLincere obožavam jesti, ali raditi.... Imam osjećaj da nikada neću završiti..... stalno samo naviru! Divno izgledaju ovi tvoji.
ReplyDeleteOdlično izgledaju
ReplyDeletelinzeri su uvijek pun pogodak!! prekrasn isu punjeni marmeladom od malina!
ReplyDeleteDivni mali keksići koji se tope u ustima a tako i fino i izgledaju.
ReplyDeletePrelepi su zaista, a fotke su me posebno odusevile! :)
ReplyDeleteTi me uvek odusevis!!
ReplyDeletepredivne slike kako i keksići
ReplyDelete