Thursday, 17 January 2013

Penasti kolač sa kivijem / Fluffy Kiwi Cake

Tema ovoga meseca-kivi. Bogme morala sam dobro da se zamislim šta ću praviti,jer osim u Ledenom vetru i ponekad u nekom voćnom tartu,kivi i nisam baš često koristila.Krstarila sam malo netom i naišla na ovaj kolač.Nemojte da vas odvrati jednostavnost pripreme i mala količina sastojaka,jer je kolač iznenađujuće dobar.Poslužite ga uz puno umućene slatke pavlake,a voće možete i da menjate po ukusu.Hvala Sanji na originalnoj ideji,jer zahvaljujući njoj ovaj kolač je ušao u moju kuhinju.Naravno,ovo je moja ulaznica za Ajme koliko nas je!

Penasti kolač sa kivijem
Please scroll down for English

Potrebno:
  • 4 jaja
  • 100gr šećera
  • 120gr brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2 kivija
  • 1 pomorandža
Priprema:
Zagrejte rernu na 180C.Okrugli pleh prečnika 23-24cm podmažite i pospite brašnom.
Umutite jaja i šećer da dobijete penastu gustu masu (oko 10').Na to prosejte brašno i prašak za pecivo i lagano promešajte da bude bez grudvica.Dobijenu masu sipajte u pleh,pa odozgo poređajte kolutove očišćenog kivija i pomorandže.Pecite oko 40',prvih 30' ne otvarajte rernu.Proverite čačkalicom kada je gotov.Prohladite kolač i poslužite uz slatku pavlaku.

Fluffy Kiwi Cake

Ingredients:
  • 4 eggs
  • 100gr sugar
  • 120gr flour
  • 1 tsp baking powder
  • 2 kiwis
  • 1 orange
Directions:
Preheat the oven to 180C.Grease and dust with flour round baking pan (23-24cm).
Whisk the eggs and sugar until fluffy and pale (about 10').Sift the flour and baking powder on  the egg mixture and lightly fold until there are no lumps.Pour this mixture into prepared pan.On top of it arrange kiwi and orange slices.Bake for 40',first 30' don't open the oven door.Test with toothpick if it is done.Cool slightly and serve with whipped cream.





8 comments:

  1. Mislim da nisam nikad jela kivi u kolaču :D A ovaj tvoj izgleda baaaš fino :)) I mekano :)

    ReplyDelete
  2. Ja sam isto razmišljala gdje bi ga iskoristila, nikad nisam jela kiwi u kolaču. Ovaj mi se čini ok, jer je jednostavan biskvit.

    ReplyDelete
  3. odlična ideja .Baš si me prijatno iznenadila originalnošću. Kivi nisam jela pečen , ali tvoj kolač izgleda fenomenalno. Kad se završi krug , isprobaću. Hvala na prijavi , ljubim te :*

    ReplyDelete
  4. Zbilja izgleda ko pahuljica :) Uz ovakve kolače odlično ide voće, pa konačno i da taj kivi malo više iskoristimo, lijepo :)

    ReplyDelete
  5. Samo za ove divne fotke trebala bi dobiti +++++++ ne znam ni čega. Prosto savršeno.

    ReplyDelete
  6. Divan,vazdušasti kolač. Baš mi se dopada.

    ReplyDelete
  7. I mene je kivi namučio. Tema je baš izazovna.
    Kolač je predivan! :)

    ReplyDelete