Friday, 5 December 2014

Jafa sutlijaš / Jaffa Rice Pudding

Nekako sutlijaš najviše volim zimi dok je još topao. Ugreje, uteši, zasladi...

Jafa sutlijaš
Please scroll down for English

Potrebno:

  • 600ml mleka
  • 100gr pirinča
  • oko 100gr šećera
  • 1 kašika kakao praha
  • 100gr crne čokolade
  • 1,5 kašika soka ili likera od pomorandže
  • 1,5 kašičica rendane pomorandžine kore
  • vanila

Priprema:
Skuvati pirinač u mleku da omekša. Dodati šećer. U malo mleka razmutiti kakao da bude bez grudvica, pa dodati u pirinač. Prokuvati još malo, pa skloniti sa vatre i dodati ostale sastojke. Sipati u činije, čaše i služiti i toplo i hladno.

Jaffa Rice Pudding

Ingredients:

  • 600ml milk
  • 100gr rice
  • 100gr sugar
  • 1 tbsp cocoa powder
  • 100gr dark chocolate
  • 1,5 tbsp juice or orange liqueur
  • 1,5 tsp grated orange zest
  • vanilla
Directions:
Cook the rice in the milk until tender. Add the sugar. Dissolve the cocoa powder in some milk and add it to the rice. Cook some more, then remove from the heat and add the rest of the ingredients. Pour in the ramekins, glasses and serve both warm and cold.
 

3 comments:

  1. Rižu na mlijeku obično obogatim cimetom. Jaffa kombinacija odlično zvuči

    ReplyDelete
  2. Super varijanta sutlijasa! Mora da se proba!

    ReplyDelete
  3. Krasno izgleda. Mora da je prefino.

    ReplyDelete