Dragi moji,evo i mog poslednjeg posta ove godine.Osim receptića za fine keksiće,iskoristiću ga i da vam poželim sve najbolje u Novoj godini,vama svima i vašim porodicama,puno zdravlje,ljubavi i sreće.Želim vam da ove praznike provedete okruženi voljenima u miru i radosti.Ako tu ima i neke fine klope,još bolje.
Ove godine nisam preterala sa kolačima kao što imam običaj.Dogovorila sam se sa najmilijima da svako izabere jedan kolač i to će i dobiti.N je naravno izabrao šampitu,Milica ledene kocke,Petra vanilice (ljubi je majka pametnu),a ja sam se setila ovih finih kolačića koje nisam spremala neko vreme,a jako su fini i super brzo se spremaju.
Još jednom,svima sve najbolje u Novoj godini,ljubi vas vaša Irena!!!
Vinarice
Please scroll down for English
Potrebno:
Ove godine nisam preterala sa kolačima kao što imam običaj.Dogovorila sam se sa najmilijima da svako izabere jedan kolač i to će i dobiti.N je naravno izabrao šampitu,Milica ledene kocke,Petra vanilice (ljubi je majka pametnu),a ja sam se setila ovih finih kolačića koje nisam spremala neko vreme,a jako su fini i super brzo se spremaju.
Još jednom,svima sve najbolje u Novoj godini,ljubi vas vaša Irena!!!
Vinarice
Please scroll down for English
Potrebno:
- 150ml belog vina
- 150ml ulja
- 100gr šećera
- 150gr oštrog brašna
- 300gr mekog brašna
- 1 prašak za pecivo
- džem
- šećer u prahu
- vanilin šećer
Zagrejati rernu na 180C.Pleh obložiti papirom za pečenje.
Pomešati vino,ulje,šećer,obe vrste brašna i prašak za pecivo i umesiti testo.Na malo pobrašnjenoj površini razvući testo debljine 0,5cm i seći kvadratiće.Na jednoj strani staviti malo džema i preklopiti da dobijete trougao.Pritisnuti ivice viljuškom da se zalepe.Peći oko 10'.Kolači treba da ostanu beli,ali dno da malo porumeni.Odmah ih uvaljati u šećer u prahu pomešan sa vanilom.
Wine Cookies
Adapted from Vefa (Coolinarika)
Ingredients:
- 150ml white wine
- 150ml oil
- 100gr sugar
- 150gr strong flour
- 300gr all-purpose flour
- 1 package of baking powder (12gr)
- jam
- powdered sugar
- vanilla sugar
Preheat the oven to 180C.Line a baking pan with parchment paper.
In a kneading bowl mix the wine,oil,sugar,both types of flour and baking powder.Knead the dough.On a lightly floured surface roll the dough to 0,5cm thickness and cut into squares.On one side put some jam and fold to get a triangle.Press the edges with a fork to seal.Bake for 10'.The cookies should stay light in color but the bottom will be lightly brownish.Roll immediately in a powdered sugar mix with vanilla sugar.