Recept koji sledi je iz kuvara dotične gospođe pomenute u naslovu. Uporno isprobavam njene recepte i nikad do sad nisam bila potpuno zadovoljna,uvek sam nešto morala da menjam.Ovo je prvi put da sam receptom zadovoljna u originalu. Nije da sam ja spretnija ili bolja od nje,daleko od toga. Verovatno je samo razlika u namirnicama,koje se sigurno razlikuju ovde i tamo. Rešila sam da ga probam, jer mi je gospođa kod koje kupujem voće na pijaci rekla da su ovo poslednje kupine ove godine.Morala sam da ih kupim.I nije mi žao što sam ih ubacila u ovaj kolač,jer jeste dobar (i ćorava koka ubode zrno). A i jako brzo se sprema.Probajte...
Kolač sa kupinama
Please scroll down for English
Potrebno:
- 80gr mlevenih blanširanih badema
- 170gr brašna
- prstohvat soli
- vanila ili 1/2 kašičice cimeta
- 140gr omekšalog maslaca
- 180gr šećera + 1 kašika
- 500gr kupina
Priprema:
Zagrejati rernu na 180C.Podmazati i posuti brašnom pleh prečnika 24cm ili 22x33cm.Pomešati bademe,brašno,so,vanilu ili cimet.Posebno umutiti maslac i šećer,dodati mešavinu brašna u dva navrata,pa sve umutiti mikserom na najmanjoj brzini da dobijete mrvičastu masu.Odvojite jednu šolju (250ml) te mase,a ostatak utisnite u kalup.Po testu poređajte dobro oceđene kupine,pospite ih kašikom šećera i pospite onim odvojenim mrvicama.Pecite 30'.Ohladite i pospite mlevenim bademima i prah šećerom.
Blackberry Cake
Adapted from Martha Stewart
Ingredients:
- 80gr ground blanched almonds
- 170gr flour
- a pinch of salt
- 1 tsp vanilla or 1/2 tsp cinnamon
- 140gr butter,softened
- 180gr + 1tbsp sugar
- 500gr blackberries
Directions:
Preheat the oven to 180C.Butter and dust with flour a 24cm or 22x33cm baking pan.Whisk together almonds,flour,salt,vanilla or cinnamon.In another bowl mix butter and sugar until fluffy,add flour mixture in 2 batches and mix everything on minimum speed until a crumbly dough forms.Reserve one cup (250ml) of dough.Press the rest onto bottom of pan.Scatter berries over dough,sprinkle with 1 tablespoon of sugar and crumble reserve dough on top.Bake for 30' until golden.Let cool and sprinkle with ground almonds and dust with sugar.