U mojoj kući,jogurt se nemilice troši.U frižideru uvek imamo 2,3l .Nikad,nikad ne sme da se desi da ostanemo bez njega.Lično,nisam neki ljubitelj mleka,pijem ga uz neke određene stvari,ali bez jogurta ne mogu. Iz tog razloga je pita s jogurtom idealna za moju porodicu.Ali odmah jedno upozorenje na početku: ovo nije jedna od onih krckavih pita,već je sva sočna,neki bi rekli možda i gnjecava.Mi je takvu i volimo...
Jogurt pita
Please scroll down for English
potrebno:
Priprema:
Istopiti maslac,pa ga pomešati sa jogurtom,jajima,solju i brašnom i sve umutiti.Podmazati pleh i staviti dve kore,ali tako da im ivice vire preko pleha.Uzimati jednu po jednu koru,gužvati ih i ubacivati u masu s jogurtom.Ređati ih u pleh,preliti ostatkom fila i prebaciti one dve kore preko.Peći na 200C da porumeni. Prijatno!
Yoghurt Pie
Ingredients :
Directions:
Melt butter and mix it with joghurt, eggs, salt and flour.Grease a baking pan and put 2 sheets of phyllo pastry into the pan with their edges folding over it .Put one by one ruffled sheet of pastry into the yoghurt mixture,take them out and arange them in the pan. Pour any leftover mixture on top. Finally, use the edges of first two sheets of pastry to cover the pie. Bake in preheated oven to 200C until golden brown.Bon apetite!
|