Malo sam zapostavila i vas i blog,ali sam imala jako dobar razlog.U sredu je mojoj maloj devojčici rođendan,pa smo se ovaj vikend družili sa rođacima i prijateljima. Evo kuckam ovaj post,pa idem da pravim još jednu tortu,ovoga puta za vrtić.
Kanele su u ovom receptu pod znakom navoda jer ovo naravno nisu prave kanele.Jednostavno već neko vreme imam ovaj kalup,ali nikako da se ohrabrim i napravim prave francuske kanele. Znači ovu masu možete oblikovati kako hoćete,kao bombice,pralinice,korpice... Jako su ukusne i brzo se prave...
'Kanele' sa čokoladom
Please scroll down for English
Potrebno:
Kanele su u ovom receptu pod znakom navoda jer ovo naravno nisu prave kanele.Jednostavno već neko vreme imam ovaj kalup,ali nikako da se ohrabrim i napravim prave francuske kanele. Znači ovu masu možete oblikovati kako hoćete,kao bombice,pralinice,korpice... Jako su ukusne i brzo se prave...
'Kanele' sa čokoladom
Please scroll down for English
Potrebno:
- 200gr crne čokolade (40-50% )
- 50gr maslaca
- 50gr šećera u prahu
- 30gr seckanih badema
- 50gr mlevenih lešnika
- 50gr spekulas keksa (mrvljenih)
- 50gr seckanih brusnica
Na slabijoj vatri ili pari istopiti čokoladu i maslac,pa skloniti sa vatre i dodati šećer u prahu.Ubaciti i sve ostale sastojke i odmah oblikovati po želji.Ohladiti par sati u frižideru.
Chocolate 'Cannelle'
Ingredients:
- 200gr baking chocolate (40-50%)
- 50gr butter
- 50gr powdered sugar
- 30gr chopped almonds
- 50gr ground hazelnuts
- 50gr speculaas cookies (chopped)
- 50gr chopped cranberries
Melt the chocolate and butter over low heat,remove from the heat and add the powdered sugar.Add all the other ingredients and shape as desired. Chill for a couple of hours.
Srećan vam rođendanac!
ReplyDeleteVerujem da bi mi se ovo svidelo, baš kao i mojim indinajcima. :)
Baš mi se sviđa ova verzija pralina! Fora izgledaju :))
ReplyDeleteovo je divno! sviđa mi se što idu speculaas keksi, obožavam ih
ReplyDeletei sretan rođendan malenoj :)
Divno, puno okusa i teksture :)
ReplyDeleteSuper su ti i kalupi i sastojci koje si upotrijebila. Sretan rođendan tvojoj curici!
ReplyDeleteNe sećam se da sam u skorije vreme pročitala kraći recept. :)
ReplyDeleteOdlično izgleda.
Zanimiva ideja ;). Sve najbolje tvojoj devojčici :)!
ReplyDeleteMorala sam da guglujem šta su to kanele jer prvi put čujem za njih. Da budem iskrena pogledala sam na brzunu samo slike a koliko sam shvatila to je neko tijesto (poslije ću da se udubim). Imam pitanje, koliki su ti kalupi (visina i prečnik) iz slike ne mogu da odredim?
ReplyDeleteDječiji rođendan kod nas se otegao kao "Ivkova slava" a u vrtić ne mogu domaće torte, može nešto da se sklepa od gotovih slatkiša sa deklaracijom.
Vela,kalupi su širine oko 3,a dubine oko 4cm.
DeleteA kanele su,pa tako nekako kako si rekla.Pečeno retko testo,tako da se spolja maltene karamelizuju,a unutra ostanu mekane.Probaću uskoro.
Sretan rockas curici. A ove kanele izgledaju super iako nisam nikad čula, svašta ću ja tu naučiti od vas...
ReplyDeleteSrecan rodjendan prvo i sve naj,naj naj vam zelim!<3 A oblik i ukus mi se dopada.Nisam koristila jos taj keks,moram prvo da ga pronadjem.
ReplyDeleteMaja,imaš u Idei odličan njihov keks sa listićima badema.Meni se baš sviđa.
DeleteSrecan rodjendan princezi i od mene!!! :)
ReplyDeleteSudeći po sastojcima, ovo si extra pralinice. Svidja mi se dodatak brusnica i spekulas keksa...
Šta je to kanela. Pa to je arundo donax. Cimet nije kanela. Cimet je cimet.
ReplyDeleteNe kanela, kanele, to je vrsta kolača koje se peku u ovakvim kalupima.
Delete