Ovo je recept za sve one koji nisu baš vični mešenju testa. Zato jer se ovo testo samo umuti mikserom. Brzo i jednostavno, verujem da će mnogima koristiti...
Mafin hleb
Please scroll down for English
Potrebno za 18 mafina:
U toplom mleku sa šećerom i kašikom brašna razmutiti kvasac i ostaviti da zapeni. Dodati jaja, maslac, so, polovinu brašna i umutiti mikserom. Dodati ostatak brašna i umutiti nastavcima za testo.* Pokriti i ostaviti na toplom da naraste.
Zagrejati rernu na 200C. Podmazati kalupe za mafine. Umutiti testo jos jednom.Kašikom stavljati testo u kalupe (otprilike jedna puna). Tresnuti kalup par puta na sto i ostaviti mafine da opet malo narastu. Peći ih da lepo porumene oko 20'. Izvaditi iz rerne i kalupa, pa ih premazati maslacem.
* Ili koristite varjaču
Muffin Bread
Ingredients for 18 muffins:
Mafin hleb
Please scroll down for English
Potrebno za 18 mafina:
- 20-tak grama svežeg kvasca
- 250ml topog mleka
- 2 kašike šećera
- 2 jaja
- 1 kašičica soli
- 60gr omekšalog maslaca + 10-tak grama
- 450gr brašna
U toplom mleku sa šećerom i kašikom brašna razmutiti kvasac i ostaviti da zapeni. Dodati jaja, maslac, so, polovinu brašna i umutiti mikserom. Dodati ostatak brašna i umutiti nastavcima za testo.* Pokriti i ostaviti na toplom da naraste.
Zagrejati rernu na 200C. Podmazati kalupe za mafine. Umutiti testo jos jednom.Kašikom stavljati testo u kalupe (otprilike jedna puna). Tresnuti kalup par puta na sto i ostaviti mafine da opet malo narastu. Peći ih da lepo porumene oko 20'. Izvaditi iz rerne i kalupa, pa ih premazati maslacem.
* Ili koristite varjaču
Muffin Bread
Ingredients for 18 muffins:
- about 20gr of fresh yeast
- 250ml warm milk
- 2 tbsp sugar
- 2 eggs
- 1 tsp salt
- 60gr softened butter + 10gr
- 450gr flour
Directions:
Dissolve the yeast in a milk with sugar and one tablespoon of flour and let stand until foamy. Add the eggs, butter, salt and half of the flour. Add the rest of the flour and whisk with the dough hooks.* Cover and let rise on a warm place.
Preheat the oven to 200C. Grease two muffin pans. Stir batter again. Pour one spoonful of batter in each hole. Bang the pans to settle the batter. Leave the muffins to rise again. Bake for 20' until golden brown. Take them out of the oven and brush with butter
* Or use a wooden spoon.
Kakve lepe buckice;) Bas fino pecivo.
ReplyDeleteIzgledaju baš mekano
ReplyDeleteSuper izgledaju, baš rahlo i mekano.
ReplyDeleteDeluje mi na fotografijama kao fino mlečno testo :)
ReplyDeleteOnako, više slatko nego slano... Mi ovde u lokalnoj pekari imamo neku pletenicu, koja je jako fina i drugačija od drugog testa, i ovo me po izgledu podsetilo upravo na nju!
prelijepo pecivo...baš izgleda mekano.
ReplyDelete