Za ispraćaj leta jedna brza poslastica sa breskvama...
Pečene breskve sa keksom
Please scroll down for English
Potrebno:
Pečene breskve sa keksom
Please scroll down for English
Potrebno:
- 4 breskve
- 100gr mlevenog keksa (plazma)
- 2 kašike šećera
- 1 žumance
Priprema:
Zagrejte rernu na 170C.
Breskve operite, osušite i prepolovite. Izvadite košticu i kašičicom malo izdubite sredinu. Iz jedne breskve izvadite sve i ispasirajte viljuškom. Pomešajte kašu od breskvi sa keksom, šećerom i žumancetom. Tom masom punite ostale breskve i poređajte u pleh. Pecite oko 30' i tople poslužite uz sladoled od vanile.
Baked Peaches With Cookies
Ingredients:
- 4 peaches
- 100gr ground cookies
- 2 tbsp sugar
- 1 egg yolk
Directions:
Preheat the oven to 170C.
Wash, dry and cut in half the peaches. Take out the pit and using a small spoon take out some of the flesh. From one peach take it all. Mash with the fork. Mix the peaches pulp, cookies, sugar and egg yolk. Fill the peaches with this mixture and arrange in the baking dish. Bake for 30' and serve warm with vanilla ice cream.
mmmm, super jednostavno i brzo! a ukusno sigurno!
ReplyDeletekoja dobra ideja :) i preslatki tanjur!
ReplyDeleteJednostavno odlicno.
ReplyDeletepravo dobro a jednostavno i brzo spremljeno...izvrsna ideja
ReplyDeletePečene breskve obožavam, a ovo sa keksima mi super zvuči !
ReplyDeleteJaooo kako volim pečene breskve, ovi keksi su divna točka na i :))
ReplyDelete