Italijanske mame su stvarno oduvek bile snalažljive i znale sa uz pomoć malo sastojaka i ostataka hrane naprave ukusna jela. Primer za to je i ova čorba. Odlična je za 'lazy days' kada vam se ne kuva, a opet bi da pojedete nešto fino.
Recept šaljem Neni koja je naša ovomesečna domaćica za igru Ajme,koliko nas je. Zadala nam je odličnu temu - recepti sa hlebom.
Italijanska čorba od hleba
Please scroll down for English
Potrebno:
- 100gr hleba starog jedan dana (samleti ga u seckalici)
- 50gr sveže rendanog parmezana
- 3 jaja
- 1,5 litar jake supe
- so,biber,prstohvat muskatnog oraščića ko voli
Hleb pomešamo sa jajima,parmezanom i začinima. Supu stavimo da proključa,sklonimo sa vatre i uz neprestano mućenje dodamo mešavinu sa jajima. Vratimo na vatru da polako struji (nikako da ključa) još 7-8'. Povremeno promešamo žicom. Pre služenja posuti peršunom.
Italian Bread Soup
Ingredients:
- 100gr one day old bread (grind)
- 50gr freshly grated parmesan
- 3 eggs
- 1,5 l strong stock
- salt,pepper, a pinch of nutmeg by taste
Mix the bread, cheese and spices. Bring the stock to boil, remove from heat and with constantly whisking add the eggs mixture. Put it back on the heat to simmer (don't let it boils) for 7-8'. Whisk from time to time. Serve with chopped parsley.
Odličan recept, naišla sam na nešto slično, ali ne tako fino i jednostvno. Bilježim!
ReplyDeleteBas odlican recept! Meni cesto tako naidju dani kad mi se ne sprema nesto na kasiku. Ovo je bas dobra ideja...
ReplyDeleteJa bi mogla juhe jesti i po ljetu i po zimi...Super mi je tema, a juhica - predobra!
ReplyDeleteSuper ideja i super juha ! Ovo mi se baš sviđa, odlično iskorišten kruh i sigurno ukusno i dobro !
ReplyDelete