Ovo je nešto što bih mogla da jedem svaki dan.Uskočite i vi u ovaj bazen pun vrućeg, kremastog, mirišljavog sira...
Pečena rikota sa lukom i peršunom
Please scroll down for English
Potrebno:
Stir the ricotta cheese together with the heavy cream,finely chopped garlic,salt,pepper and parsley.Put parsley as much as you like.Transfer the mixture to the greased ovenproof dish.Bake in the preheated oven to 200C for about 15' until the cheese is creamy and hot.Serve with the French bread.
Pečena rikota sa lukom i peršunom
Please scroll down for English
Potrebno:
- 500gr rikote
- 100ml slatke pavlake (nezaslađene)
- 4 čena belog luka
- so,biber,peršun
Pomešati rikotu,slatku pavlaku,sitno seckan beli luk,so,biber i peršun.Peršun stavite koliko volite.Prebacite sve u podmazanu vatrostalnu posudu i pecite na 200C oko 15' dok sir ne postane kremast i vruć.Poslužite odmah uz francuski hleb.
Baked Ricotta With Garlic And Parsley
Ingredients:
- 500gr ricotta cheese
- 100ml heavy cream
- 4 cloves garlic
- salt,pepper,parsley
Stir the ricotta cheese together with the heavy cream,finely chopped garlic,salt,pepper and parsley.Put parsley as much as you like.Transfer the mixture to the greased ovenproof dish.Bake in the preheated oven to 200C for about 15' until the cheese is creamy and hot.Serve with the French bread.
Odlično servirano, malo pumidora, malo maslina i evo finog doručka ili međuobroka
ReplyDeleteOvo je predivno. Slike su fantasticne.
ReplyDeleteSuper recept i fotografije! Cela kombinacija mi se jako dopada. Ima u Maksiju onih kesica sa rikotom, taman da se isproba.
ReplyDeleteNjami! Jako mi se sviđa! Hvala!
ReplyDeleteOvo ne moze biti lose nikako!!! Sjajno Irena! :)
ReplyDeleteI hvala puno na nagradici... :)
ReplyDeletefantastično, i ja baš volim ovakve kombinacije :)
ReplyDeleteTako jednostavno a tako fino... jako mi se sviđa!
ReplyDeleteTako jesdnostavna ideja a vidiš znam za hot dipove ali mi ovo nije palo na pamet. Odlično. Ja bi ga još prošarala svežim začinskih biljem.
ReplyDeleteodlična ideja za malo drukčiji namaz.
ReplyDeletedivno,super, lagano i lepo. Ja obožovam sve vrste sireva i na njima bih mogla da živim. :)
ReplyDelete