Po meni,najbolji način za spremanje ribe.Povrće i začini mogu da se kombinuju na milion načina,tako da uvek dobijete novo jelo.
Riba pečena u papiru
Please scroll down for English
Potrebno za jednu osobu:
Cut a large piece of parchment paper.Arrange the fillet on the paper,place the potatoes and carrot on top of the fish.Sprinkle the minced ginger root,garlic,lemon juice and seasoned with salt and pepper.Drizzle the olive oil and arrange a lemon slice on top.Bring the edges of parchment paper together crimping to seal.Bake for 15'.Enjoy!
Please scroll down for English
Potrebno za jednu osobu:
- 1 filet bele ribe (oslić,som...)
- 2 manja krompira
- 1 šargarepa,sečena na štapiće
- 1 čen belog luka
- malo svežeg đumbira
- so,biber,limunov sok
- maslinovo ulje
- limun
Oprati krompir i skuvati da omekša.Oljuštiti ga i iseći na kolutiće.Šargarepu blanširati u vreloj vodi 1 minut.Ocediti.
Zagrejati rernu na 200C.
Iseći veliki komad papira za pečenje.Na papir staviti ribu,preko nje krompir i šargarepu.Preko svega narendati đumbir,staviti sitno seckan beli luk,limunov sok,posoliti i pobiberiti i sve preliti maslinovim uljem.Na vrh staviti krišku limuna.Saviti papir u paket tako da para ne izlazi.Peći oko 15'.Prijatno!
Ingredients for 1 serving:
- 1 fish fillet (hake,catfish...)
- 2 small potatoes
- 1 carrot,cut into thin sticks
- 1 clove garlic
- a little fresh ginger root
- salt,pepper,lemon juice
- olive oil
- lemon
Wash potatoes and cook them until tender.Peel them and cut into slices.Blanch carrot in hot water for 1 minute.Drain.
Preheat the oven to 200C.
Cut a large piece of parchment paper.Arrange the fillet on the paper,place the potatoes and carrot on top of the fish.Sprinkle the minced ginger root,garlic,lemon juice and seasoned with salt and pepper.Drizzle the olive oil and arrange a lemon slice on top.Bring the edges of parchment paper together crimping to seal.Bake for 15'.Enjoy!
Slažem se s tobom, riba u škartocu je uvijek odlična i cijela priča je izuzetno zdrava i puna okusa, a svaki puta variraš sastojke do mile volje. Jako mi se sviđaju ove tvoje nježne fotke.
ReplyDeleteFotke mi se jako sviđaju, toliko da bih odmah navalila na škartoc s ribom (a nisam pretjerani ljubitelj ribe)
ReplyDeleteOvo ću definitivno napraviti-probati već ove nedelje!
ReplyDeleteUvek sam za ovakvu klopu!
ReplyDeleteZdravo i fino, odlično!! Fotkice su jako lijepe :)
ReplyDeletebaš su prekrasne fotke, boje su izražajne ,a ribica se sakrila ispod šarenog povrća!!! finoooooooo
ReplyDeleteI ja jako volim ovakav nacin spremanja ribe! Kao sto i ti kazes - postoji mnogo divnih kombinacija!!!
ReplyDeleteZaista najbolji način pripremanja ribe. A fotografije su ti odlične - pune svetlosti i boja.
ReplyDeleteCesto ribu spremam ovako..nijedan drugi nacin joj ne daje bolji ukus;)
ReplyDeleteVjerovala ili ne i ja sam danas imala verziju slicnu tvojoj..samo nisam slikala,a ti si tako lijpo docarala ukus i ljepotu jednostvnog obroka..jako zdrav,ukusan...predivno !!!!!
ReplyDelete