Monday, 14 November 2011

Riba pečena u papiru/Baked Fish In Parchment Paper

Po meni,najbolji način za spremanje ribe.Povrće i začini mogu da se kombinuju na milion načina,tako da uvek dobijete novo jelo.

Riba pečena u papiru
Please scroll down for English


Potrebno za jednu osobu:
  • 1 filet bele ribe (oslić,som...)
  • 2 manja krompira
  • 1 šargarepa,sečena na štapiće
  • 1 čen belog luka
  • malo svežeg đumbira
  • so,biber,limunov sok
  • maslinovo ulje
  • limun
Priprema:
Oprati krompir i skuvati da omekša.Oljuštiti ga i iseći na kolutiće.Šargarepu blanširati u vreloj vodi 1 minut.Ocediti.
Zagrejati rernu na 200C.
Iseći veliki komad papira za pečenje.Na papir staviti ribu,preko nje krompir i šargarepu.Preko svega narendati đumbir,staviti sitno seckan beli luk,limunov sok,posoliti i pobiberiti i sve preliti maslinovim uljem.Na vrh staviti krišku limuna.Saviti papir u paket tako da para ne izlazi.Peći oko 15'.Prijatno!

Baked Fish In Parchment Paper

Ingredients for 1 serving:
  • 1 fish fillet (hake,catfish...)
  • 2 small potatoes
  • 1 carrot,cut into thin sticks
  • 1 clove garlic
  • a little fresh ginger root
  • salt,pepper,lemon juice
  • olive oil
  • lemon
Directions:
Wash potatoes and cook them until tender.Peel them and cut into slices.Blanch carrot in hot water for 1 minute.Drain.
Preheat the oven to 200C.

Cut a large piece of parchment paper.Arrange the fillet on the paper,place the potatoes and carrot on top of the fish.Sprinkle the minced ginger root,garlic,lemon juice and seasoned with salt and pepper.Drizzle the olive oil and arrange a lemon slice on top.Bring the edges of parchment paper together crimping to seal.Bake for 15'.Enjoy!

10 comments:

  1. Slažem se s tobom, riba u škartocu je uvijek odlična i cijela priča je izuzetno zdrava i puna okusa, a svaki puta variraš sastojke do mile volje. Jako mi se sviđaju ove tvoje nježne fotke.

    ReplyDelete
  2. Fotke mi se jako sviđaju, toliko da bih odmah navalila na škartoc s ribom (a nisam pretjerani ljubitelj ribe)

    ReplyDelete
  3. Ovo ću definitivno napraviti-probati već ove nedelje!

    ReplyDelete
  4. Zdravo i fino, odlično!! Fotkice su jako lijepe :)

    ReplyDelete
  5. baš su prekrasne fotke, boje su izražajne ,a ribica se sakrila ispod šarenog povrća!!! finoooooooo

    ReplyDelete
  6. I ja jako volim ovakav nacin spremanja ribe! Kao sto i ti kazes - postoji mnogo divnih kombinacija!!!

    ReplyDelete
  7. Zaista najbolji način pripremanja ribe. A fotografije su ti odlične - pune svetlosti i boja.

    ReplyDelete
  8. Cesto ribu spremam ovako..nijedan drugi nacin joj ne daje bolji ukus;)

    ReplyDelete
  9. Vjerovala ili ne i ja sam danas imala verziju slicnu tvojoj..samo nisam slikala,a ti si tako lijpo docarala ukus i ljepotu jednostvnog obroka..jako zdrav,ukusan...predivno !!!!!

    ReplyDelete