tag:blogger.com,1999:blog-9169477357695202400.post553315885972768537..comments2024-01-26T15:53:50.856+01:00Comments on sweet-and-salty: Turske kocke / Turkish SquaresAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/01649058055110663951noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-9169477357695202400.post-35933333154433414212014-09-02T09:36:32.056+02:002014-09-02T09:36:32.056+02:00Divan jednostavan kolač. Ja isprobala i objavila :...Divan jednostavan kolač. Ja isprobala i objavila :) HvalaSandra Pecićhttps://www.blogger.com/profile/10541193641917046496noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9169477357695202400.post-2700906437138361952012-09-07T18:19:39.519+02:002012-09-07T18:19:39.519+02:00Dobro je da sam ponovo svratila, predpostavila sam...Dobro je da sam ponovo svratila, predpostavila sam da ces imati jos nedoumica...Buttermilk kod nas ne postoji, to nije isto sto i jogurt, ne znam tacno kako se pravi, mogu da pogledam... ovde se koristi cesto za palacinke, frosting, itd. Ako hoces da prevedes nas jogurt, samo stavi Kefir. A ako kaze recept buttermilk, ti u obicno mleko dodaj limunov sok i dobices nesto slicno.<br /><br />Heavy cream - nasa slatka pavlaka, ili mileram.<br />Double cream - slatka pavlaka sa vecim procentom masti.<br />Half and half - kombinacija - pola mleka, pola slatke pavlake, koristi se kao dodatak kafi.<br /><br />Heavy whipping cream - slatka pavlaka takodje, bez secera. Mada moze da znaci i slag. U Americi se ne prodaje slag u prahu kao kod nas vec u spreju ili nekoj limenci. Obicno se pravi slag od slatke pavlake.<br /><br />Cream cheese je nas krem sir.<br /><br />Javi ako imas jos neka pitanja. Pozdrav.Dolce Foodahttps://www.blogger.com/profile/10177782926420711110noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9169477357695202400.post-71656964447055482412012-09-07T13:59:46.128+02:002012-09-07T13:59:46.128+02:00I meni blogger često radi neke probleme ali nisam ...I meni blogger često radi neke probleme ali nisam primijetila da zamućuje slike pa ti nažalost ne mogu pomoći. Iako, meni to radi Face. Fotke su ti super i ovo izgleda baš jako fino, vjerujem da je i mekano i sočno, kako volim! :)Ariahttps://www.blogger.com/profile/11172422668899221750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9169477357695202400.post-34265304604440589592012-09-07T08:18:49.185+02:002012-09-07T08:18:49.185+02:00OK,hvala na objasnjenju.Znaci kad njihov recept ka...OK,hvala na objasnjenju.Znaci kad njihov recept kaze "buttermilk" ja stavljam jogurt? A jel mozes onda i da mi objasnis razliku izmedju heavy cream-a,double cream-a i half-half-a :) ? Heavy whipping cream je nasa zasladjena slatka pavlaka? A bolje da ne krecem sa temom krem sira :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01649058055110663951noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9169477357695202400.post-33164749218668243922012-09-07T04:12:57.330+02:002012-09-07T04:12:57.330+02:00Irena, samo napisi plain yogurt, i to je sve... to...Irena, samo napisi plain yogurt, i to je sve... to je isti ukus naseg kiselog mleka. Grcki je nesto jaci i gusci. Ako imas bilo koje pitanje te vrste slobodno me cimni.<br /><br />Buttermilk nije isto sto i nas kefir, kiselkasto je i tecno, a opet nije nas jogurt. Ono sto oni zovu Kefir to je nas tecni jogurt. Zvuci konfuzno, ali to je tako.Dolce Foodahttps://www.blogger.com/profile/10177782926420711110noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9169477357695202400.post-23531425781953338812012-09-06T22:52:42.376+02:002012-09-06T22:52:42.376+02:00Ne vjerujem niti ja receptima u časopisima, neki d...Ne vjerujem niti ja receptima u časopisima, neki dan sam čitala recept za Sirnicu, veliki uvod o ulozi sira, sastojci, a zatim u postupku nigdje sira, tako to obično izgleda. <br />Turske kocke mi se sviđaju ! Branka - byBhttps://www.blogger.com/profile/06167769161903266647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9169477357695202400.post-46345241791739176092012-09-06T18:48:06.696+02:002012-09-06T18:48:06.696+02:00Slažem se sa tim časopisima i ne mogu ljudima obja...Slažem se sa tim časopisima i ne mogu ljudima objasniti da ih ne kupuju. Tek kad imaš pojm o kuvanju možeš da listaš i možda da se inspirišeš, a inače slike mahom ne odgovaraju receptima.<br /><br />Buttermilk jeste mlaćenica, i to je ona vodica koja se stvori kad premutiš slatku pavlaku ako si ikad to uradila. Dobiješ puter i vodicu. Kiselo mleko, e i ja sam imala problem sa prevođenjem i prevodila sam kao i ti sour cream, iako je kisela pavlaka u inostranstvu znatno slađa od naše. Jednostavnije je dati link na neko objašnjenje o kiselom mleku kao fermentiranom produktu...J e l e n ahttps://www.blogger.com/profile/12855049605352826497noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9169477357695202400.post-9669188843333036412012-09-06T12:58:46.193+02:002012-09-06T12:58:46.193+02:00Mene ne smeta baš toliko loš prijevod koliko izost...Mene ne smeta baš toliko loš prijevod koliko izostavljanje sastojaka.Tipa: torta sa malinama a u popisu sastojaka od malina ni m.<br />Nisam primjetila ovo sa bloggerom, istina nisam ništa ni postala već mjesec dana.<br />Recept jako dobro izgleda.Petra Kranjicahttps://www.blogger.com/profile/15169005462056282956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9169477357695202400.post-64572846580476710852012-09-06T11:13:04.191+02:002012-09-06T11:13:04.191+02:00Desava mi se da naletim na isti recept u stranom i...Desava mi se da naletim na isti recept u stranom i domacem kuvaru i prevod nema veze s vezom.Mislim,ko li uopste prevodi te stvari?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01649058055110663951noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9169477357695202400.post-79966810368120073072012-09-06T11:12:01.761+02:002012-09-06T11:12:01.761+02:00Buttermilk je kod nas kefir i nema bas puno veze s...Buttermilk je kod nas kefir i nema bas puno veze sa kiselim mlekom.Ha,izgleda da to tamo i nema u ovom nasem obliku.Mozda je najpribliznije tome grcki jogurt,on je gust,ali opet nije tako kiseo kao mleko.Ne znam ni ja :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01649058055110663951noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9169477357695202400.post-36814306196940155812012-09-06T11:10:09.936+02:002012-09-06T11:10:09.936+02:00Znam ja sve to,Ana,hvala na linku,ali meni se taj ...Znam ja sve to,Ana,hvala na linku,ali meni se taj problem javlja samo u zadnje vreme.U principu,blogger i jako lose radiAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/01649058055110663951noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9169477357695202400.post-61585954895700122122012-09-06T11:07:22.374+02:002012-09-06T11:07:22.374+02:00Volim ovakve kolače, sočni su i baš lijepo izgleda...Volim ovakve kolače, sočni su i baš lijepo izgledaju. Nego, istina je za ovo s časopisima, kupujem ih kako bi dobila ideje, ali već se kod čitanja recepta ponekad vidi da nešto ne štima.. Sreća što ih radimo puno pa se prepozna kad treba neka promjena :)Anjahttps://www.blogger.com/profile/11102735985888768191noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9169477357695202400.post-32537184073796160032012-09-06T10:48:57.403+02:002012-09-06T10:48:57.403+02:00Irena, sto se tice fotografija, iscitaj Majine kom...Irena, sto se tice fotografija, iscitaj Majine komentare ispod mog posta:<br /><br />http://kasicicaseceraiprstohvatsoli.blogspot.com/2010/11/granola-bars-ili-musli-plocice.html<br /><br />Nadam se da je to resenje...Anahttps://www.blogger.com/profile/12874717273865721399noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9169477357695202400.post-91026394379093280012012-09-06T10:35:21.675+02:002012-09-06T10:35:21.675+02:00Vidjela sam da se kod nas buttermilk (mlaćenica) p...Vidjela sam da se kod nas buttermilk (mlaćenica) prevodi kao kiselo mlijeko. Nisam stručnjak pa ne mogu tvrditi jeli to točno...<br />Kocke izgledaju mekano i pahuljasto...<br />jubistachahttps://www.blogger.com/profile/15728605614383509228noreply@blogger.com